Malatya Doğanşehir'de 10 yıl önce kaybolan Hüseyin B.’nin cinayete kurban gittiğini düşünen polis aramadık yer bırakmamış ama onu bulamamıştı. Depremde evinin yıkıldığı anlaşılınca kadavra köpekleri devreye girdi ve 10 yıllık cinayet ortaya çıkarıldı

Yıl 2014. Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan Hüseyin B. için yakınları kayıp başvurusu yapıyor. Polis bu başvuru üzerine çalışmaya başlıyor ve Hüseyin B.’nin cinayete kurban gittiğinden şüpheleniyor.

Şüpheleniyor ama bunun için önce Hüseyin B.’nin öldüğünü kanıtlamak, yani cesedine ulaşmak lazım. Polisin listesinde baş şüpheli, Hüseyin B.’nin eşi H.G.

Polis onu defalarca sorguladı, evinde ve evinin çevresinde iş makinalarıyla kazı bile yaptı. Cesedin gömülmüş olabileceğini düşünüyorlardı. Ama ne cesetten bir ize rastladılar ne de böyle vakalarda çoğu zaman olduğu gibi şüphelilerden bir itiraf alabildiler.

Aslında dosya kapanmadı ama yapacak fazla bir şey de kalmamıştı, araştırma durdu.

Ta ki Şubat 2023’teki depreme dek. 11 ili etkileyen depremler, Malatya Doğanşehir’de de ciddi hasara neden oldu. İlçede yıkılan evlerden biri de Hüseyin B.’nin eviydi.

Neden sonra polislerin aklına 10 yıl önceki dosya yeniden geldi. Bu faili meçhul dosyayı yeniden çalışmaya başlayan cinayet bürosu ekipleri, Hüseyin B.’nin evinin yıkıldığını öğrenince hemen kadavra köpekleriyle yıkılmış evin yanına gitti ve aramaya başladı.

Tekirdağ’dan İstanbul’a cinayet takibi: Kaçan kişi polis çıktı, intihar etti

Şubat 2023’teki depremler, etkilediği 11 ilde 50 binden fazla can kaybına neden oldu. Ayrıca depremde binlerce insan da kayboldu; yani onların cesetlerine ulaşılamadı, enkazın altında kaldılar. Bu kayıp kişilerin kalıntılarına aylar boyu ulaşılamamışken 10 yıl önce kaybolan ve bir cinayete kurban gittiği düşünülen Hüseyin B.’nin cesedine ya da kalıntılarına ulaşmak ne kadar mümkün olabilirdi?

Polis yine de şansını denedi. Artık enkazda veya toprak altında ceset veya insan kalıntısı bulmakta uzmanlaşmış olan kadavra köpeği kısa süre sonra işaret verdi. Gerçekten de Hüseyin B.’nin yıkılan evinin temelinin olduğu yerde bir şey bulmuştu köpek.

Dikkatli bir kazı yapıldı ve bir insana ait olduğu hemen anlaşılan kalıntılar bulundu. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemede de o kalıntıların 10 yıl önce kaybolan Hüseyin B.’nin cesedi olduğu kesinlik kazandı. Böylece polisin 10 yıl boyunca devam eden inatçı ve ısrarlı tavrı bir sonuç aldı, en sonunda Hüseyin B. soruşturması kayıp soruşturması olmaktan çıkıp cinayet soruşturmasına dönüştü.

Polis hemen döndü ve ‘olağan şüpheliler’i sorguya aldı. Hüseyin B.’nin eski eşi H.G. ile ona bu cinayeti işlemesinde yardım ettiklerinden şüphelenilen A.T. ile kardeşi B.T. önce gözaltına alındı, sorgularının ardından da savcılığa da ifade veren üç isim, daha sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Kahvedeki sır: İntihar dediler, cinayet çıktı