Denizli'de sesini değiştirerek kendisini sekreter, sonra turizmci, son olarak tatlıcı olarak tanıtarak insanları dolandıran ve hakkında 25 ilden 35 adet yakalama kararı olan Murat Ç. son işinde yakayı ele verdi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Gözler Mahallesi’nde bir restoran işletmesini telefonla arayarak kendisini “turizmci” olarak tanıtan 51 yaşındaki Murat Ç. onlarca kişiden oluşan bir turist kafilesi getireceğini belirterek rezervasyon yaptırdı. Aynı yöntemle birçok restoranı arayan sözde turizmci Murat Ç. kafilenin yalnızca Gaziantep baklavası yediğini belirterek tatlıların Gaziantep’ten getirtilmesi gerektiğini söyledi.

Restoran sahibine sürekli sipariş verdikleri sözde Gaziantep baklavacısının numarasını verdi. Aranan telefonu açan da Murat Ç. idi. Bu kez “tatlıcı”ydı ve 59 bin liralık sipariş aldı. Parayı peşin ödeyen restoran sahibi H.A., rezervasyon günü geldiğinde ne turist kafilesi ne de tatlılar geldiğini görünce dolandırıldığını anladı ve jandarmaya haber verdi.

Bu da ‘Denklik Belgesi’ dolandırıcı çetesi: 30 gözaltı var

Harekete geçen Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. JASAT ve Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Murat Ç.’nin ses değiştirme yeteneğine sahip olduğunu ve bu yöntemle işletmelere kendini önce “sekreter”, sonra “turizm patronu” ve son olarak ise “tatlıcı” olarak tanıttığını belirledi.

İzmir’de olduğu tespit edilen Murat Ç. JASAT timlerince gözaltına alındı. Dolandırdığı mağdurlardan gelen paraların yattığı banka hesabının sahibi olan ve 18 suç kaydı bulunan 25 yaşındaki İsmail Y. de yakalandı. 24 saat içinde İzmir’de yakalanan iki şüpheli Denizli’ye getirildi. Adliyeye sevk edilen Murat Ç. “Neden dolandırdınız” sorusuna “Hak ettikleri için” cevabı verdi.

Yapılan sorgulamalarda Murat Ç. hakkında Kars, Kütahya, Sakarya, Samsun, İzmir, Mersin, Tokat, Edirne, Konya, Çanakkale, Hatay, Trabzon, Şanlıurfa, Bolu, Afyonkarahisar, Kırklareli, Bursa, Ordu, Kayseri, Sivas, Balıkesir, Antalya, Kocaeli, Isparta ve Bingöl olmak üzere 25 ilde aynı dolandırıcılık yöntemi ile 35 adet yakalama kararı olduğu, 40 ilde karıştığı 97 adet suç kaydı bulunduğu belirlendi.

Murat Ç.’nin daha önce Diyarbakır merkezli düzenlenen ‘Alo Tatil Operasyonu’nda da örgüt lideri olarak yakalandığı öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen Murat Ç. ve İsmail Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Her gün yeni dolandırıcı şebeke: Cinsel içerikli ilaçla başladılar, 80 milyon kişinin verilerini sattılar