Bu da ‘Denklik Belgesi’ dolandırıcı çetesi: 30 gözaltı var

Sahte denklik belgesiyle üniversitelerdeki yabancı kontenjanından yararlanıyorlardı. Polisin gözaltına aldığı 30 kişilik çete öğrencileri tıp, hukuk ve eczacılık fakültelerine bile sokmuş.

Gündem 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye her gün yeni tür bir dolandırıcılık çetesiyle tanışıyor, sonuncusu şu: Liseden mezun oluyorsunuz ama üniversiteye giremiyorsunuz. Bunun üzerine çete sizi sanki yurt dışında bir üniversitede 1 yıl okumuş gibi gösteriyor, sonra da o sözde üniversitenin bir belgesiyle size Türkiye’de ‘Denklik Belgesi’ çıkarıyor. Bu belgeyle de gidip Türkiye’de bir üniversiteye ‘yatay geçiş’ yapmış oluyorsunuz.

İstanbul’daki Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü işte bu çeteyle ilgili çalışmalarını tamamladı ve dün operasyon için düğmeye bastı, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak’ta eş zamanlı operasyonlarla 30 kişi gözaltına alındı.

Polisten sızan ilk bilgilere göre bu şüpheliler, kendilerine para veren öğrencileri tıp, hukuk ve eczacılık fakültelerine bile sokmuş.

YÖK’ten yurt dışını düşünenlere ‘şartsız denklik, sınavsız üniversite’ uyarısıYÖK’ten yurt dışını düşünenlere ‘şartsız denklik, sınavsız üniversite’ uyarısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.