2,5 milyarlık vurgun yapan patron FETÖ nedeniyle TSK’dan ihraç edilmiş

İzmir'de yüksek kâr vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçundan haklarında gözaltı kararı verilen holding sahibi Sedat Ocakçı'nın da aralarında olduğu 30 kişiye operasyon düzenlendi. Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı Adana'da yakalandı.

Gündem 7 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Dünyanın ilk şehir tokeni olan İzmir Token’i halka arz eden Barış Turgut’la protokolüyle 15 milyonluk yatırım yaparak gündeme gelen Ocakçı Holding’de, iddiaya göre holdingin sahibi Sedat Ocakçı’nın yeğeni siber güvenlik uzmanı Salih Han kuruma ait 2,5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai’ye kaçtı.

Bunun üzerine yüksek kar vaadiyle paralarını verenler dolandırıldıkları gerekçesiyle polise şikayetçi oldu. Şüphelilerin satışını yaptıkları token ile kripto piyasalarında para kazandırmayı vaat ettiği, Yozgat’a dron fabrikası kuracaklarını söyleyip kâr sözü verdiği öğrenildi.

Şüphelilerin 2 bin 500 kişiden yaklaşık 2,5 milyar TL para topladıkları öne sürüldü. Şu an 30 mağdurun şikayetçi olarak polise başvurduğu ortaya çıktı.
Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı dolandırıcılık iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Savcılığın talimatıyla harekete geçen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah haklarında gözaltı kararı çıkartılan, aralarında Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı’nın da olduğu 30 kişiye eş zamanlı operasyon düzenledi. Ocakçı Holding ve bağlı işletmelerinde arama başlatıldı. Holding binasının boş olduğu görüldü, şirket tabelalarının sökülmüş olması dikkat çekti.

Video çekti

Bir süre önce sosyal medyadan paylaştığı videoyla mağdurlara seslenen Sedat Ocakçı yurt dışına kaçtığı iddiaları üzerine “Buradayım, canlıyım, kanlıyım. Beni rahat bırakmamanıza rağmen sistemimi kuruyorum, kurdum. Hızlı şekilde oraya fon girişi de sağlıyorum ve kazandıkça, sırayla azar azar hepinize merak etmeyin, o çok sevdiğiniz paralarınız yatacak. En başında hangi noktadaysam hâlâ aynı noktadayım. Canım, ciğerim dediğim abim-kardeşim dediğim insanların arkamdan söyledikleri umurumda değil. Herkes haklı. Ama bu işi yine çözecek olan benim. Sahadayım, hiçbir yere gitmedim” demişti.

FETÖ’den  ihraç edilmiş

İzmir’de yüksek kâr vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçundan haklarında gözaltı kararı verilen holding sahibi Sedat Ocakçı’nın da aralarında bulunduğu 30 şüpheliye düzenlenen operasyonda gözaltı sayısı 27’e yükseldi. Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı’nın da aralarında olduğu yedi kişi daha gözaltına alındı.

Ocakçı çiftinin İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin desteğiyle Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yurt dışına kaçma hazırlığındayken Adana’da saklandıkları evde yakalandığı bildirildi. Diğer üç şüpheli ise halen aranıyor.
İzmir polisi Ocakçı’ya ait üç ayrı iş yerinde arama yaparken şu ana kadar 20 kişinin yakalandığını belirtti. Sedat Ocakçı’nın 2019 yılında FETÖ nedeniyle TSK’dan ihraç edilen bir üsteğmen olduğu ortaya çıktı.

 

 

 

İstanbul'da 1.5 milyon liralık dolandırıcılık: Sahte polisler tutuklandıİstanbul’da 1.5 milyon liralık dolandırıcılık: Sahte polisler tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.