Yazgül Ç. eşi Mahmut Ç. ve abisi Ahmet Ç. ile eve uyuşturucu getirdikleri için tartıştı. Ancak iki kardeş kadını yakmaya çalıştı ve Mahmut Ç. tutuklanırken abisi serbest bırakıldı. Şimdi genç kadın sesini duyurmaya çalışıyor: Beni öldürecekler.

Diyarbakır’da yaşayan Yazgül Ç., 2022’nin nisan ayında Mahmut Ç. ile evlendi. Yenişehir ilçesinde yaşayan çiftin evine 12 Temmuz 2022’de Ahmet Ç. geldi. Ancak Ahmet Ç. Kurban Bayramı’nın dördüncü günü girdiği evde büyük bir felakete yol açacaktı. Çünkü kendisi Mahmut Ç.’nin abisiydi ve yanında iki kilo uyuşturucu vardı. Bunu gören Yazgül Ç. hem eşine hem de onun abisine uyuşturucuyu evden çıkarmasını istedi. Eğer bunu yapmazlarsa polise haber vereceğini söyleyen kadına karşı çıkan iki kardeş bir de dört bileziğini istedi. Kadın buna olumsuz tepki verince iki kardeş 27 yaşındaki kadını dövdü, bacağına sıcak ütü bastı. Bununla da son bulmayan işkence iki kardeşin kadının üzerine kolonya döküp yakmaya çalışmasına kadar ileri gitti. Genç kadının çığlıkları üzerine Ahmet Ç. evden kaçtı ve çevredekilerin haber vermesiyle eve polisler geldi.

Polisler 32 yaşındaki Mahmut Ç.’yi gözaltına aldı, sağlık ekipleri de Yazgül’ü hastaneye kaldırdı. Daha sonra 36 yaşındaki Ahmet Ç. de gözaltına alındı ama o serbest bırakıldı. Kardeşi Mahmut Ç. tutuklandı. 29 gün hastanede kalan kadın taburcu oldu ama vücudunda işkencenin izleri kaldı. Üstelik ameliyatları da son bulmadı, tedavisi devam ediyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Mahmut Ç. hakkında ‘Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’, Ahmet Ç. hakkında ise ‘Kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan iddianame hazırlandı. İddianame, 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Davanın 5’inci duruşmasında Mahmut Ç.’ye ‘Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, Ahmet Ç. ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Yazgül Ç. ise iki yıl önce yaşadığı işkencenin travmasını atlatamadı. Buna olanak da yok çünkü Ahmet Ç. dışarıda olduğu için hayati tehlikesinin devam ettiğini düşünüyor: “Yanımda KADES cihazı var. Bu cihazla yaşıyorum. Yaşamım buna bağlı.” Sürekli tehdit edildiğini söyleyen kadın “Beni öldürecekler” diyor ve Ahmet Ç.’nin ayağındaki elektronik kelepçe nedeniyle kendisine yaklaştığı an KADES cihazının alarm verdiğini, polislerin müdahale ettiğini söylüyor. Ama Yazgül’ün anlattığına göre sürekli bu şekilde olmuyor, eşinin ailesi onu gördüğünde saldırıyor ve o da sürekli karakolun yolunu tutuyor. Ahmet Ç.’nin nasıl serbest kaldığını anlamadığını söyleyen kadın kendisine en fazla şiddeti Ahmet Ç.’nin gösterdiğini belirtiyor.

“Canlı canlı bacağıma ütü yapıştırdılar. Kollarımda, göğüs bölgemde ve karın bölgemde yanık izleri var. Karnım hep dikişli. Ayda bir hastanede ameliyat oluyorum. Karın bölgemden doku alınıyor. 12 ameliyat oldum, daha 8 ameliyatım var” diyen kadın Ahmet Ç.’nin tutuklanmasını istiyor.

Yazgül Ç.’nin avukatı Özlem Okan Salman Mahmut Ç.’nin ağırlaştırılmış müebbet cezası aldığını ama Ahmet Ç. hakkında somut deliller olmasına rağmen serbest bırakıldığını savunuyor. Avukat Salman “Biz üst mahkemeye kanunlar çerçevesinde başvurumuzu yaptık. Üst yargı makamlarının bu kararı bozacağı kanaatindeyiz. Müvekkilim beraat eden sanık ve ailesi tarafından hala tehdit edilmektedir” diyor.

Bu nasıl vahşet! Hamile kadın kucağındaki iki bebeğiyle öldürülüp kanala atıldı!