İçişleri Bakanı Yerlikaya beş ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 16 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Bu illerden biri olan Edirne'de yakalanan kokainin piyasa değeri 58 milyon TL.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya önceki gün İstanbul, Diyarbakır, Gaziantep ve Bursa’nın İnegöl ilçesinde uyuşturucu operasyonu düzenlendiğini duyurmuştu. Operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alınmıştı, baskınlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarı ise hayli yüksekti. Bursa ve İstanbul operasyonlarında 1 ton 237 kilogram metamfetamin, Diyarbakır ve Gaziantep operasyonlarında ise 2 ton 650 kilogram esrar, 3 milyon 450 bin kök kenevir, 1 milyon 200 bin kök skunk ile 121 kilogram skunk ele geçirilmişti.

Bakan açıkladı: 1 ton 237 kilogram metamfetamin ele geçirildi

58 milyon liralık kokain yakalandı

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından bir uyuşturucu operasyonunu  daha duyurdu. Bu operasyonlar Edirne, Kocaeli, İstanbul, Diyarbakır ve Erzincan’da gerçekleştirildi. Belirlenen adreslere düzenlenen baskınlarda 16 şüpheli gözaltına alındı. Yerlikaya’nın açıklamasına göre Edirne’de 57.5 kilogram kokain ele geçirildi ve bunun piyasa değeri 58 milyon lira. Burada gözaltına alınan iki kişi ise yabancı uyruklu.

Kocaeli’deki operasyonda ise 775 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Burada gözaltına bir kişinin de yabancı uyruklu olduğu açıklandı. İstanbul’daki operasyonda 393.5 kilogram skunk ele geçirildi. Buradaki operasyonda altı kişi gözaltına alındı. Diyarbakır’da da skunk ele geçirildi, miktarı da 257 kilogram. Burada iki şüpheli gözaltına alındı. Erzincan’daki operasyonda da yine skunk ele geçirildi. 161 kilogram skunk yakalanan baskınlarda gözaltına alınanların sayısı ise beş.

Yerlikaya operasyonlara dair açıklamasında uyuşturucuyu terörle eş değer gördüğünü söyledi ve “Aziz milletimizin destek ve dualarıyla zehir tacirlerinin peşindeyiz. Aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizi zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Samsun’da ise devriye ve şok uygulaması vardı. Polisin bu ani uygulamalarında 20 şüpheli uyuşturucu ticaretinden gözaltına alındı. Ayrıca 940,95 gram skunk, 745 gram sentetik kannabinoid, 529,19 gram metamfetamin, 278,14 gram sıvı sentetik kannabinoid, 12,17 gram sentetik kannabinoid ham maddesi, 302 sentetik hap, 54,51 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 13 mermi, 1 ruhsatsız pompalı tüfek, 4 kartuş, 2 esrarlı sigara, 5 hassas terazi ve 10 uyuşturucu madde kullanmaya yarar aparat ele geçirildi.

Uyuşturucuyu cinsel organına saklamış

Rize’de ise yabancı uyruklu iki kadının kente uyuşturucu getireceği ihbarı alan polis ekipleri kadınları takip etti. İl merkezinde yakalanarak gözaltına alınan kadınların üst aramasında bir miktar metamfetamin bulundu. Ancak uyuşturucu maddeler özel ambalajlıydı ve polisler kadınları detaylı arama için hastaneye götürdü. Hastanede şüphelilerden M.K.’ya yapılan tıbbi müdahalede bağırsak ve cinsel organına gizlenmiş metamfetamin bulundu. 7 parça kapsül şeklinde toplam 534,53 gram metamfetamin ile yakalanan iki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

120 günde uyuşturucudan tutuklananların sayısı Silivri’nin yarı kapasitesini aştı