Tabancayla öldürülmüş olarak bulunan Mustafa Hakkulu cinayetini televizyon kanalında itiraf eden İsa Dumlu’nun, öldürdüğü arkadaşı için sosyal medya hesabından kayıp ilanı da paylaştığı ortaya çıktı.

24 Aralık akşamı tarlasından evine dönen bir çiftçi Adana’nın Kozan ilçesi Postkabasakal Mahallesi’nde yol kenarındaki dere yatağında bir erkek cesedi gördü. Haber vermesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İncelemenin ardından cansız bedenin 13 Aralık’tan bu yana kayıp olarak aranan oto yedek parçası satıcısı, üç çocuk babası Mustafa Hakkulu’ya ait olduğu tespit edildi. Başından tabancayla vurulduğu belirlenen Hakkulu’nun cenazesi otopsi için Adli Tıp’a kaldırıldı.

Canlı yayında itiraf

Derken bir televizyon kanalı Hakkulu cinayetiyle ilgili haber yaparken öldürülenin arkadaşlarıyla da konuştu ve onlardan İsa Dumlu canlı yayında cinayeti birden itiraf ediverdi. Dumlu, birlikte içki içtikleri sırada Hakkulu’nun eşine ağza alınmayacak sözler sarf ettiğini, bu nedenle de dayanamayıp onu vurduğunu ileri sürdü. Canlı yayında gözaltına alınıp Kozan’a getirilen şüphelinin sorgusu sürüyor.

Otopsi işleminin ardından ailesine teslim edilen Hakkulu’nun cenazesi ise Kozan’ın Yüksekören Mahallesi’nde toprağa verildi.

Kayıp ilanını da o vermiş

Gözaltında sorgusu süren İsa Dumlu’nun öldürdüğünü itiraf ettiği ve cesedi 24 Aralık’ta bulunan Mustafa Hakkulu için, 14 Aralık’ta, yani cinayeti işledikten bir gün sonra sosyal medya hesabından kayıp ilanı paylaştığı da ortaya çıktı. Dumlu’nun paylaşımında Hakkulu’nun fotoğrafının da yer alıyor ve kayıp kişiyle ilgili bilgisi olanların haber vermesi isteniyor.

Birçok sosyal medya kullanıcısı cinayet itirafının ardından Dumlu’nun kayıp ilanı paylaşımına “Gerçekten pes, adamı öldürüp bir de ilan paylaşmış cani. Hem öldürmüş hem paylaşmış” gibi yorumlar yaptı.

Kadın cinayetinde emsal karar: Kanundaki en ağır cezaya çarptırıldılar