Aksaray'da cansız bedeni sulama kanalında bulunan Şengül Keleş'in üvey oğlu Özgür Keleş cinayeti işlediğini itiraf etti. Tutuklu bulunan Özgür Keleş, üvey annesini boğarak öldürüp sulama kanalına atmış. Boşanma aşamasındaki eşi Y. Keleş ise adli kontrolle serbest kaldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre geçen yıl 334 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 245 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. Bu kadınların yüzde 50’si boşanma aşamasında olduğu eşleri tarafından öldürüldü. Kadınların yüzde 63’ü, yani 209’u kendilerini en rahat hissetmeleri gereken yerde, evlerinde öldürüldü. 46’sı sokak ortasında, 16’sı iş yerinde öldürüldü. Kadınları öldürenler çok yüksek oranda aynı evde yaşadığı erkekler. 154’ü eşleri, 35’i sevgilisi, 27’si eski sevgilisi, 26’sı akrabası, 19’u tanıdığı birisi, 17’si babası, 10’u oğlu, 6’sı kardeşi, 1’i üvey babası tarafından öldürülürken yalnızca 7’si tanımadığı kişilerce öldürüldü.

Önceki gün Aksaray’da da Şengül Keleş, üvey oğlu tarafından boğularak öldürüldü.

Aksaray’ın Laleli Mahallesi’nde vatandaşlar cumartesi günü saat 21.00 sıralarında sulama kanalında hareketsiz yatan bir kadın gördü. Kadını görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

‘Eşime neden mesaj attın’ dedi, arabayla çarptı, av tüfeğiyle öldürdü

İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD ekiplerince, suyun az olması nedeniyle tabanı balçığa dönüşen kanaldan çıkarılan kadının yaşamını yitirdiği belirlendi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Polis, yaptığı araştırmada kadının Şengül Keleş olduğunu belirledi. Keleş’in, 6 ay önce 11 yaşındaki kızıyla birlikte bir ev kiralayıp, eşinden ayrı yaşamaya başladığı tespit edildi. Keleş’in boşanma aşamasındaki eşi Y. Keleş ve üvey oğlu Özgür Keleş, şüphe üzerine gözaltına alındı.

Boğarak öldürdüğünü itiraf etti

Şüphelilerden Özgür Keleş, üvey annesi Şengül Keleş’i öldürdüğünü itiraf etti. Özgür Keleş ifadesinde, “Şengül Keleş’i, evin önünde araç içinde boğarak öldürdükten sonra sulama kanalına götürüp attım” dedi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Özgür Keleş, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı, babası Y. Keleş de adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

Şengül Keleş’in, Özgür Keleş’ten sürekli şiddet gördüğü ve bu nedenle de zaman zaman hastaneye tedavi için başvurduğu, gördüğü şiddet nedeniyle de 6 ay önce evi terk edip, eşinden boşanmaya karar verdiği öğrenildi. Şengül Keleş’in cenazesi dün Ulukışla köyünde toprağa verilirken, kızı ise yakınlarına teslim edildi.

Şengül Keleş´in yeğeni Uğur B., “Savcılıktan olayın nasıl olduğunu öğrenip, şüpheliler hakkında şikayetçi olacağız ve bu olayında sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.

Çocuğu ‘kuma’ yapmak istedi, reddedince katletti: Cezası belli oldu