Balıkesir'de eşi Murat Aydın'ı kendisine şiddet uygulayıp ölümle tehdit ettiği için pompalı tüfekle öldüren Rümeysa Aydın önce beraat etmişti, sonra 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Balıkesir’in Karesi ilçesinde kırsal Ziyaretli Mahallesi’nde iki çocuk annesi Rümeysa Aydın Ağustos 2021’de kendisine sürekli şiddet uygulayıp ölümle tehdit ettiğini iddia ettiği eşi Murat Aydın’ı pompalı tüfekle evin avlusunda öldürmüştü. Rümeysa Aydın hakkında Balıkesir birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘eşe karşı kasten öldürme’ suçundan dava açıldı. 7,5 ay süren yargılamadan sonra mahkeme 4 Mart 2022’de Rümeysa Aydın hakkında ‘meşru müdafaa’ gerekçesiyle beraat kararı verip onu tahliye etmişti.

Bursa’da bir kez daha yargılandı

Cumhuriyet savcısı ile Murat Aydın’ın ailesinin avukatlarının itirazıyla dosya Bursa Bölge Adliye Mahkemesi’ne (BAM) taşındı. İtirazın kabulüyle Rümeysa Aydın, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’nde yargılandı. Aydın ile taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada savcının itiraz gerekçesi okundu. Gerekçede “Yaşanan olay bütün halinde düşünüldüğünde sanık istese evde bulunan tüfekle eylemi gerçekleştirebileceği gibi, maktul evden çıktıktan sonra evdeki tüfeği almak yerine olay yerinden ayrılabilirdi. Olayın gelişimine göre sanık ile maktul arasındaki mesafe, sanığın iki el ateş etmesi, hedef alınan bölgenin göğüs kısmı olup maktulün vurulduğu yer ve konumu ile vurulma anında maktulün elinde tüfek olmaması nedeniyle olayın meşru müdafaa olmadığı anlaşılmaktadır. Eylemin işleniş şekli ile dosyadaki bilgi ve belgelerin sanığın maktulün olay öncesinde kendisini darbettiği iddialarını destekler şekilde olduğu görülmektedir. Bu kapsamda sanığın ‘eşe karşı haksız tahrik altında kasten öldürme suçundan’ cezalandırılması gerekmektedir” dendi.

Rümeysa Aydın’ın çocukları.

‘Tüfeğini alıp geleceğini düşündü’

Rümeysa Aydın da savunmasında 2014 yılında kaçarak evlendiği Murat Aydın’ın evlilik sonrası uyuşturucu kullanıp sürekli şiddet uyguladığını söyledi. Eşinin kendisini aldattığını da düşündüğünü söyleyen Aydın olaydan önce eşinin çocuklarının odasına gelip bardakları göstererek ‘Buraya birileri geldi, beni aldatıyorsun’ diyerek şiddet uyguladığını, daha sonra döverek kıyafetlerini çıkartıp vücudunda ilişki sırasında olabilecek izler aradığını belirtti.

Eşinin son bir yıldır metamfetamin kullandığını ve halüsinasyon gördüğünü iddia eden Aydın “Olaydan önce kayınvalidemi arayıp ‘Siz ikimizden birinin ölmesini mi bekliyorsunuz’ diye sordum. Olay günü Murat eve gelip telefonumu karıştırdıktan sonra kendi kafasına vurup ‘Sen beni biriyle aldattın. Sen bittin, son duanı et’ dedi. Bahçeye çıkıp araca yöneldi. Araçta olan tüfeği alıp geleceğini düşündüm. Bunun üzerine içeri girip evdeki tüfeği aldım. ‘Murat’ diye seslendim, koşarak geldi. ‘Dur artık, bana boşu boşuna işkence ediyorsun’ dedim. Elimdeki tüfeği almaya çalıştı. Bu sırada korku ve panik nedeniyle dolu olduğunu bilmediğim tüfeğin tetiğine parmağım gitti. Gözümü kapattım. Tetiğe bir kez bastım. Patlama sesi duydum. Gözümü açtığımda yere düşmüştü. Bezle yaralandığı yere tampon yapmak istedim. Bu esnada 112’yi aradım. Murat’ı vurduğumu söyleyerek ihbarda bulundum” dedi.

Oy birliği ile hapis cezası verildi

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti oy birliği ile Balıkesir birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat hükmünü bozarak Rümeysa Aydın’a ‘eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet ‘haksız tahrik’ ve sanığın duruşmadaki ‘iyi hali’ni dikkate alarak verilen cezayı 10 yıl 10 aya düşürerek adli kontrol şartı verdiği Aydın’a yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

Annesi ütüyle yakılarak öldürülmüştü: Melike de erkek şiddetinin kurbanı oldu