Annesi ütüyle yakılarak öldürülmüştü: Melike de erkek şiddetinin kurbanı oldu

Annesi, babası tarafından ütüyle yakılarak öldürülen Melike Akpınar, sevgilisi Zübeyir Yıldız tarafından katledildi. Melike Akpınar'ın babası Necati Akpınar 38 yılda üç kadını öldürmüştü ve bunlardan biri de Melike'nin annesi Fatma'ydı.

Gündem 21 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Necati Akpınar ve Melike Akpınar.

Manisa’da yaşayan Alev Sevindik 30 Aralık 2022’de babası Necati Akpınar’ın beraber yaşadığı Mutlu Menekşe’yi öldürdüğünü polislere bildirdi. Onun anlatımına göre 58 yaşındaki Necati Akpınar evine 30 metre mesafedeki metruk binanın girişinde çukur kazdı ve kadını buraya gömdü. Polisler de bu çukuru açtıklarında Mutlu Menekşe’nin cesediyle karşılaştı. Otopside kadının işkence gördüğü de anlaşıldı. Adli tıp uzmanları, 48 yaşındaki kadının sırt ve bacak bölgesinde yanıklar, vücudunda omur kırığı, yaygın yumuşak doku travması, doku içi kanama, akciğer ve böbrek enfeksiyonu tespit etti.

Tutuklanan Necati Akpınar’ın bu üçüncü cinayetiydi. Katil Necati Akpınar ilk eşi Emine Akpınar’ı 1984 yılında bıçaklayarak, ikinci eşi Fatma Akpınar’ı da 2003 yılında ütüyle yakarak öldürmüştü. Cinayetten üç yıl önce de Covid-19 tedbirleri nedeniyle cezaevinden şartlı tahliye edilmişti ve bir aydır beraber yaşadığı Mutlu Menekşe’yi de son kurbanı yapmıştı.

Dün Necati Akpınar’ın kızlarından biri olan 24 yaşındaki Melike Akpınar da ütüyle yakılarak öldürülen annesi Fatma Akpınar gibi bir erkek şiddetine kurban gitti. Melike Akpınar Saruhanlı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde sekreterdi ve bir süre önce boşanmıştı, bir de çocuğu vardı. Saruhanlı Adliyesi’nde mübaşir olan Zübeyir Yıldız ile sevgili oldu Melike ve önceki gün akşam saatlerinde de Cengiz Topel Mahallesi’ndeki arazide buluştu. Melike’nin arabasında konuşurken Zübeyir yanında getirdiği tabancasıyla genç kadına ateş etti ve araçla birlikte kaçtı. Bu sırada çevredekiler silah sesini duymuştu ve onların haber vermesiyle polis ile sağlık ekipleri geldi. Burada ilk müdahalesi yapılan kadın hastaneye kaldırılsa da yaşama veda etti.

Zübeyir Yıldız ise cinayeti işledikten yarım saat sonra Yılmaz Mahallesi Çöplük mevkisinde otomobilinde göğsünden vurulmuş olarak ölü bulundu. Yıldız’ın olayda kullandığı tabancayı kalbine dayayıp tetiği çekerek intihar ettiği belirlendi. Dün Melike Akpınar’ın yakınları tarafından hastane morgundan bugün alınan cenazesi ilk olarak amcası Ali Akpınar’ın evinin önüne getirildi. Helallik alınmasından sonra Akpınar’ın cenazesi, Saruhanlı ilçesi Merkez Çarşı Camisi’nde getirildi. Cenazeye katılan Akpınar’ın yakınları ve sevenleri, gözyaşlarına boğuldu. Kılınan namazın ardından Saruhanlı ilçe Mezarlığı’na götürülen Melike Akpınar, toprağa verildi.

Son 40 yılda üç kadını öldüren adam hakime sordu: Ben kadın düşmanı mıyım?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.