Kocaeli’de Y.D adlı adam 13 yaşındaki oğlu denizde boğulduktan sonra düşman olduğu ailenin evini akrabalarıyla basıp dehşet saçtı. Sonrasında yaşananlar ise vahşet filmlerini aratmadı.

Kocaeli’de dün yaşanan vahşetin tohumları yedi ay önce, 14 Temmuz 2023 tarihinde atıldı.

O gün Özgür Mert Demirkıran (13) arkadaşlarıyla Darıca’ya yüzmeye gitti ve denizde boğularak hayatını kaybetti. Ölen çocuğun ailesi muhtemel ki ölümden Özgür’ün yüzmeye birlikte gittiği bir arkadaşını sorumlu tuttu ve çocuğun ailesiyle husumet oluştu. Nitekim Demirkıran ailesinden birileri Özgür Mert Demirkıran’ın ölümünden 10 gün sonra Gebze ilçesi Mevlana Mahallesi’nde Çelik ailesine ait boş eve pompalı tüfek, taş ve sopalarla saldırdı. Bu gencecik ölümle başlayan Demirkıran ve Çelik aileleri arasındaki husumet günden güne büyüdü ve dünkü patlama noktasına gelindi.

14 Temmuz 2023’te 13 yaşındaki bir gencin denizde boğulması, iki ailenin yaşamını da sonuna kadar değiştirecekti.

Üç kurşunla yaralanan Çelik’in durumu ağır

Özgür Mert Demirkıran’ın babası Y.D., kızı N.D. ve S.A. ile Z.A. isimli akrabaları dün yine Çelik ailesinin Gebze’deki evinin önüne gitti. Y.D. yanındaki tabancayla evin önünde oturan Eyüp Çelik’e ateş açtı. N.D. ile Z.A. ve S.A. de Eyüp Çelik’in altı aylık hamile eşi Canan Çelik’i sopalarla dövdü. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Çevik kuvvet ekiplerinin sonlandırdığı kavgada ağır yaralanan Eyüp Çelik ve eşi Canan Çelik ile kavgada yaralanan saldırgan N.D. çevredeki hastanelere kaldırıldı. Polis öteki üç saldırganı, Y.D., S.A. ve Z.A.’yı gözaltına aldı.

Göğsünden ve bacaklarından üç kurşunla yaralanan Eyüp Çelik’in yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği, hayatının tehlikede olduğu bilgisi verildi. Ağır şekilde dövülen hamile Canan Çelik ile N.D.’nin durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Husumetli aileler sokak ortasında çatıştı: 1 ölü, 5 yaralı