FETÖ lideri Gülen öldü ama nereye gömüleceğine dair farklı iddialar ortaya atılıyor. Örgüt içindeki güç odakları Cevdet Türkyolu'nun cenazeyi kaçırmasından endişeli ama son iddialar Gülen'in malikane bahçesine gömüleceği yönünde.

FETÖ lideri Fethullah Gülen 20 Ekim Pazar günü 25 yıldır yaşadığı ABD’nin Pensilvanya eyaletinde öldü. Türkiye’deki hemen her resmi kurumun kılcal damarlarına kadar giren örgütün lideri 15 Temmuz 2016’da darbe girişiminde bulunmuş ve başarısız olmuştu. Bunun ardından Türkiye ABD’den iadesini istiyordu ama Gülen faaliyetlerine ABD’de devam etmişti. Yaşamı, ölümü, örgüt içindeki liderlik ve miras kavgasına dair haberimizi bu linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

Şimdi Gülen’in evinde cenaze için toplanıyorlar. AA’nın haberine göre Pensilvanya’da bulunan çiftliğine gelen örgüt üyelerinin sayısı artıyor. Gülen’in kaçırıldığı söylenen son taşındığı evindeyse sessizlik hakim. Bununla birlikte Gülen’in nasıl öldüğü de belli oldu. Dr. Douglas Degler Gülen’in hastanede dört gün kaldığını ve doğal nedenlerle öldüğünü söyledi. Şimdi Gülen’in yakın çevresinde FETÖ’nün başına kimin geçeceğine dair bir sorun ve ortada da büyük bir para var. Gülen’in evinde toplananların ne konuştuğu bilinmiyor ama Gülen’in ailesi arka arkaya açıklama yapıyor. Çünkü Gülen’in cesedi hala hastane morgunda bekletiliyor ve nereye gömüleceği açıklanmadı.

Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen daha önce FETÖ içindeki kavgayı ifşa etmiş ve Gülen’in Pensilvanya’daki FETÖ kampından kaçırıldığını öne sürmüştü. Yeğeninin iddialarına göre Fethullah Gülen örgütün kara kutusu olarak bilinen Cevdet Türkyolu başta olmak üzere, Barbaros Kocakurt, Mustafa Özcan ve Gülen’in özel doktoru Kudret Ünal tarafından bilinmeyen bir yerde tutuluyordu. Şimdi cenazenin de kaçırılacağını söylüyor ve Cevdet Türkyolu ile Ekrem Dumanlı’yı hedef alıyor:

“İki gündür hastaneye kaldırıldığını bile akrabalarına söylemedin Cevdet efendi. Ancak öldükten sonra haber verdin. Kardeşleri, akrabaları dururken Ekrem gibi şerefsizleri yanına soktun. Hayatında onu bize göstermediğin gibi cenazesini bile sakladın. Sen ve damadın Muhammet o… evladısınız başka bir şey değil.”

Peki cenazeye ne olacak? Sabah’ın haberine göre; örgüt içinde mezar yerinin bilinmemesine dair çoğunluk fikri var. Artık cenaze namazının az sayıda insanın katılımıyla kılınıp son ikamet ettiği Cevdet Türkyolu’nun damadının evinin arazisi içindeki ormanlık alanda defnedilmesi planlanıyor. Ancak iddiaya göre hala Cevdet Türkyolu’nun cenazeyi kaçırma ihtimalinin olması da örgüt içindeki diğer odakları diken üstünde tutuyor. Fethullahçılar içinden yapılan açıklamalara göre cenaze çarşamba ya da perşembe günü defnedilecek. Mezarı da ‘Kestane’ denen malikanenin bahçesinde olacak.

Dünya Fethullah Gülen’i böyle gördü: Müttefikiydi, bugün bir numaralı düşmanı