Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hastaneye kaldırılmasının ardından sağlık durumuyla ilgili bir video mesajı paylaştı. Ortaylı "Hayatım biraz yavaşlayacak" diyerek tedavi sürecinin ardından yaşam tarzında bazı değişiklikler yapacağını belirtti.

Son dönemde sağlık sorunları yaşayan ve Bilecik’teki programını iptal etmek zorunda kalan ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hastaneye kaldırılmasının ardından sosyal medyadan takipçilerine açıklama yaptı. Koç Hastanesi’nde tedavi sürecine devam eden Ortaylı sağlık durumuyla ilgili merak edilenleri paylaştı.

Prof. Dr. Ortaylı sosyal medya hesabından yayınladığı video mesajında sağlık durumunu ve gelecek planlarını detaylı bir şekilde açıkladı. “Çok değerli, sevgili okuyucularım” diyerek sözlerine başlayan Ortaylı yaz mevsiminin sonunda yaşadığı yorgunluğun tedavi sürecini gerektirdiğini söyledi.

Hastanede geçirdiği tedavi sürecinin bazı sert tepkiler yarattığını belirten Ortaylı bir-iki hafta sürecek dinlenme dönemine girdiğini söyledi. Ancak bu dinlenme sürecinin tamamen inzivaya çekilmek şeklinde olmayacağını, günlük yaşamına devam edeceğini vurguladı.

Ortaylı “Hayatım biraz yavaşlayacak” diyerek yazılarının ve bazı programlarının odak noktası olacağını, ayrıca yeni kitapları için okuma sürecine dikkat edeceğini belirtti.

Sağlık durumunun birkaç ay içinde iyileşeceğine dair umutlu olduğunu ifade eden Ortaylı takipçilerinin gösterdiği ilginin kendisini duygulandırdığını ve mutlu ettiğini belirtti. “Galiba bir yazarın ve bir hocanın hayatındaki en önemli olay, onu takip edenlerin ilgisi ve sevgisidir. Buna kavuşmak büyük bir mutluluk” diyerek teşekkürlerini iletti.

Son olarak Ortaylı “Hepinize sağlıklı günler dilerim” diyerek mesajını sonlandırdı. Ortaylı’nın tedavi sürecinin ardından sağlığında iyileşme göstermesi bekleniyor.

İlber Ortaylı: Yeni zenginler çok görgüsüz

İlber Ortaylı her yere üniversite politikasına karşı