İlber Ortaylı her yere üniversite politikasına karşı

AK Parti iktidarının en fazla övündüğü politikalarından olan her şehre üniversite açılmasına Tarihçi İlber Ortaylı'dan yine tepki geldi. Ortaylı, öğrencilerin büyükşehirde üniversite okuması gerektiğini söyledi ve "Şırnak'ta kim okur üniversiteyi?" diye sordu.

Gündem 30 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

AK Parti iktidarı 2003 yılından bu yana 132 yeni üniversite açtı ancak bu eğitim politikası uzmanların eleştirileriyle karşılaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise miting yaptığı hemen her şehirde açtığı üniversiteleri hatırlatırken eğitimcilerden şehirlerin üniversiteye hazır olması gerektiği yönünde tepkiler geldi. Bu durumu eleştirenlerden biri de “Her şehirde üniversite açmak ahlaksızlıktır” sözlerini dile getiren Prof. Dr. İlber Ortaylı’ydı.

‘Üniversite açmakla olur mu bu iş?’

Her şehirde üniversite politikasını yine eleştiren Ortaylı, bazı üniversitelerin açılmasa daha iyi olacağını söyleyerek “Şırnak’ta üniversite olmaz; burada okunur. Bu çok açık bir şey. Şırnak’ta kim okur üniversiteyi? Kim ders yapar orada ? Burada çocuk büyükşehir de okuyacak, büyükşehri görecek. Oraya gidip üniversite açmakla mı olur bu iş?” dedi.

‘Düpedüz cehaletten kapattılar’

Vefa Lisesi Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya gelen Ortaylı, burada üniversite eleştirisinin yanı sıra eski edebiyatı öğretecek kimsenin kalmadığını da belirtti ve eğitim enstitülerinin kapatılmasına değindi. Kapatmaların bilinçli şekilde yapılmadığını ancak bunun daha kötü olduğunu belirten Ortaylı cehaletten kaynaklandığını söyledi.

İlber Ortaylı da liyakatsizliğe kızgın: Ehliyetsizlerin elinde devlet batar

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.