Bir mücadele örneği: Kanserle savaşırken girdiği üniversiteden birincilikle ayrıldı

Çorum'da yaşayan Nezaket Gerçekçioğlu 2016 yılında eşini kaybettikten 15 gün sonra kanser olduğunu öğrendi. Hem üniversiteye girdi hem kanserle savaştı hem de bölümün birincisi oldu.

Gündem 1 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Nezaket Gerçekçioğlu Çorum’da yaşarken 2016 yılında hayat arkadaşını kaybetti. Bu kayıptan sadece 15 gün sonra ise 38 yaşındayken meme kanseri olduğunu öğrendi. Peş peşe talihsizlikler yaşayan kadın bu zor günleri okuyarak atlatacağına inandı ve üniversiteye girebilmek için hazırlıklara başladı. 2021 yılında üniversite sınavında aldığı puanla, iki yıllık Sungurlu Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık Bölümünü kazanan kadın bu sırada Çorum, Ankara ve Samsun’da kanser tedavisine de devam etti. 14 yaşındaki oğlunun da desteğiyle kanser tedavisi ile üniversite eğitimine birarada devam eden Gerçekçioğlu, 4 üzerinden 3,80 not ortalamasıyla bölüm birincisi olarak eğitimini tamamladı.

Nezaket Gerçekçioğlu ve 14 yaşındaki oğlu.

Şimdi 45 yaşında olan Nezaket Gerçekçioğlu, üniversiteye hazırlanırken kanser hastalarının en zorlu süreci olan kemoterapi tedavisini aldığını ve ayakta kalma mücadelesi verdiğini anlattı. “Tedavi için sürekli Ankara, Samsun, Çorum arasında gidip geliyorum ama bir şansımı deneyeyim dedim. Sungurlu’da bir yer istedim özellikle. Çünkü çocuğum da okuyor, ben tedaviye gidip geliyorum” diyerek yaşadığı süreci aktaran Nezaket Gerçekçioğlu, zürecin zor olduğunu hem kanserle mücadele ederken hem de okuduğunu bu sırada da tek başına çocuğunu büyüttüğünü söyledi. “Hem anneyim hem babayım hem öğrenciyim. Zaman zaman kemoterapi ünitelerinde ders çalıştığımı biliyorum. Bazı sınavlar için onkolojiden izin alıp birkaç gün ilacımı geciktirdiğimi biliyorum. Bunun için gerçekten çok emek verdim ve emeğimin karşılığını aldığım için çok mutluyum” diyen kadın sosyal hizmetler bölümünü tercih etmesinin nedeninin de sosyal yardım almasından kaynaklandığını ifade etti.

Nezaket Gerçekçioğlu hem kanserle mücadele etti hem de bölümün birincisi oldu.

Gerçekçioğlu, “Çünkü ben masanın bu tarafında, yani yardım alan, destek alan tarafta bulundum. Bir de masanın öbür tarafını görmek istedim, yani hak savunuculuğu yapan, dezavantajlı gruplarla çalışan. Belki de dezavantajlı grupları benim kadar anlayan birisi daha olamaz. Çünkü ben oradan geldim” dedi.

Nezaket Gerçekçioğlu’nun yeni hedefi ise eğitimini 4 yıla tamamlayıp lisans diploması almak. Sonrasında ise KPSS ile atanmak eğer bu olmazsa da sivil toplum kuruluşlarında görev almak istiyor. Kendisini ‘mesleğin gönüllüsü’ olarak tanımlayan Gerçekçioğlu, “Vakıfsal çalışmalar olabilir, kitap yazmak olabilir. İnsanlara hakkını aramayı, dezavantajlı gurupları nasıl üst düzeye taşıyabileceğimize dair projelerde bulunmak istiyorum. Yani elimden ne gelirse, ne başarabilirsem, ne kadar yapabilirsem” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Tuba Demir'e 10 üzerinden 10: altın geldiTuba Demir’e 10 üzerinden 10: altın geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.