Kamuoyunda Cübbeli Ahmet adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile İsmailağa Cemaati arasındaki kavga büyüyor. Ünlü İsmailağa Cemaati'nin medresedeki kız çocuklarına büyü yaptırdığını iddia etti.

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü bir dönem içinde bulunduğu İsmailağa Cemaati ile ilgili “Küçük kızlara büyü yaptırıyorlar” iddiasında bulundu.

Ahmet Mahmut Ünlü YouTube kanalında yayınlanan konuşmasında İslam’a ve Müslümanlara zarar verdiğini söyleyerek hakkını helal etmediğini açıkladığı İsmailağa Cemaati’nin medresedeki küçük kızlara büyü yaptırdığını söyledi.

Ünlü “Yavrularımızı büyü işlerine kullanıyorlar. Ben bunları bilmesem söyleyecek bir adam değilim. Kimseye iftira atacak bir adam değilim. Kaç tarikten geldi bu bilgi. Allah sihir yapanların sihirlerini üzerimizden iptal eylesin” diye konuştu.

Kız çocuklarına büyü için ders verdiklerini söyleyen Cübbeli Ahmet’in sözleri akıllara İsmailağa Cemaati’ndeki kavgayı getirdi.

İsmailağa Cemaati-Cübbeli kavgası

Nakşibendi tarikatının Türkiye’deki en büyük kollarından İsmailağa Cemaati 27 Mart 2024’te Ahmet Mahmut Ünlü hakkında açıklama yapmıştı. Açıklamada Ünlü’nün cemaatten çıkarıldığı ifade edilmişti ve “Kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvanımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” denmişti.

İsmailağa Cemaati’nin X hesabından yapılan açıklamada Ünlü için “Tarikatımızın mahremini ortaya saçmıştır” ifadeleri kullanılmıştı.

Ünlü’nün “yapılan istişarelere rağmen tavrını değiştirmemekte ısrar ettiği” belirtilmişti.

İsmailağa Cemaati’nin açıklamasına Ünlü YouTube hesabından yanıt vermişti. Ünlü “Yazıyı dün koyacaklarmış, ben hastaneye gidince koymamışlar. Ölecek miyim diye beklemişler, acımışlar bana. Ölmeyince yayımlamışlar. Sağcı solcu bütün medyaya vermişler. Bunlar tarikatın dibine dinamit koyuyor” demişti.

İsmailağa Cemaati Ünlü hakkında son dönemde birçok kez açıklama yayımlamıştı. 3 Kasım 2023’te Ünlü’nün cemaat içindeki “mahrem” konuları kürsüye ve televizyonlara taşıdığı söylenmişti.

Kurulduğu günden bu yana Milli Görüş hareketi ile yakın ilişkide bulunan İsmailağa Cemaati Ak Parti’nin iktidara gelmesiyle hükümet ile de iyi ilişkilerini sürdürdü.

Seçim öncesinde Ak Partili isimlerin ve Erdoğan’ın ziyaret ettiği İsmailağa Cemaati’nin emniyet ve yargıda da etkili olduğu biliniyor.

Erdoğan’ın katıldığı cenazeden sonra İsmailağa’da ‘post kavgası’ başlamıştı

İstanbul’da böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlenmişti.

Fatih Camii’ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılmıştı. Ustaosmanoğlu için “İlim, irfan ve hikmet sahibi alimimizi son yolcuğuna uğurluyoruz. Fatih İmam Hatip’te öğrenciyken kendisini dinlerdik” diyen Erdoğan 1965-66 yıllarında İsmailağa Camii’nde cuma namazlarına gittiğini söylemişti.

Ustaosmanoğlu’nun ölümünün ardından cemaatte liderlik kavgası başlamıştı. Ustaosmanoğlu’nun vasiyet ettiği Hasan Kılıç cemaatin başına geçmişti. Kılıç’ın başa gelmesiyle cemaat içindeki “post kavgası” alevlenmişti.

Kılıç’ın cemaat içindeki liderliğine karşı çıkan isimlerin başında Ahmet Mahmut Ünlü geliyordu. Ünlü bu süreçte Hasan Kılıç tarafından cemaatten kovuldu.

Hasan Kılıç’ın 22 Nisan 2024’te ölümünün ardından Ünlü’nün cemaat ile kavgası daha da büyüdü.

İsmailağa Camii imamı Salih Topçu, Hasan Kılıç’ın yerine gelen ismin İsmailağa Camii Emekli İmam Hatibi Ahmed Fikri Doğan olduğunu ilan etti. Topçu “Hasan Efendi hazretlerinin tensibi ve teklifi ile camiamızın başına Fikri Doğan hoca tayin edilmiştir” dedi.

İsmailağa heyetinin Cübbeli Ahmet adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Hüseyin Avni ve Mustafa Özşimşekler gibi isimlerin kendilerine yeni şeyh olarak belirlediği ‘İbrahim Efendi’yi (İbrahim Uslu) tehdit ettiğine dair açıklama yapıldı.

Ünlü’nün anlattıklarına göre ise heyet İbrahim Uslu’ya “Yukarıdan sizin için ‘Bu işten vazgeçsin. Hükümet yakında Cübbeli’ye operasyon çekecek Hocamız da yanmasın’ diye haber geldi” dedi. Bunun üzerine Uslu “Bize de daha yukarıdan emir geldi; ihvanı başsız bırakamayız. Siz Fikri Hoca’yı tayin ederken bize mi sordunuz” diye karşılık verdi.

“Hakkı haykıran İbrâhîm Efendi Sellemehullâh Hazretleri’ne tâbi olmaya dâvet ediyoruz” diyen Ünlü İsmailağa Camii imamı Salih Topçu’nun ilan ettiği isim olan Fikri Doğan’ı FETÖ’nün desteklediğini iddia etti.

İsmailağa’nın lideri defnedildi, yeni lider tartışmalarla ilan edildi