İstanbul Çatalca Sahili’nde Ukrayna donanmasına ait olduğu tahmin edilen, patlayıcı madde yüklü bir jetski bulundu.

İstanbul Çatalca Akalan Mahallesi Sahili’nde sabah saatlerinde bir jetzki görevli cankurtaranların dikkatini çekti. Yanına yaklaştıklarında donanımının farklı olduğunu anlayan cankurtaranlar jandarmaya haber verdi.

Ekipler olay yerine gelerek jetskiyi inceledi, Ukrayna donanmasına ait olduğu tahmin edilen ve patlayıcı madde yüklü olan jetskinin sürüklenerek İstanbul Çatalca Sahili’ne ulaştığı düşünülüyor.
İlk incelemeleri tamamlandıktan sonra deniz aracı kriminal inceleme için askeri inceleme noktasına götürülecek. Bulunan jetskideki birden fazla kamera, askeri donanım ve patlayıcı madde görüntülendi. Vatandaşların çektiği görüntülerde jetskinin denizde sürüklendiği görülüyor.

İstanbul Valiliği de Çatalca’da menşei henüz belirlenemeyen bir insansız deniz aracı bulunduğunu bildirdi. Valilik açıklamasında saat 12.00 sıralarında menşei henüz belirlenemeyen insansız deniz aracının Yalıköy sahiline vurduğu belirtildi.

Olay yerine Vize Kolluk Destek Timi ekiplerinin sevk edildiği bilgisi verilen açıklamada “Olay yeri güvenlik çemberine alınmış, çevrede bulunan vatandaşların da güvenlik çemberinin dışına çıkarılması sağlanmıştır. Üç metre boyunda, bir metre genişliğinde olan ve Karadeniz’in kuzeyinden geldiği değerlendirilen insansız deniz aracı bölgeye intikal eden SAS timleri tarafından güvenlik altına alınmıştır” dendi.

Savaş artık tünellerde: İsrail patlayıcı döşüyor