Kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Kars - Ardahan karayolunda mahsur kalan 110 kişi AFAD ekiplerince kurtarıldı. Ardahan'da ve Ağrı'nın 3 ilçesinde kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kars’ta öğleden sonra başlayan ve etkili olan kar yağışı sebebiyle Kars-Ardahan karayolu Susuz İlçesi Kiziroğlu Köyü mevkiinde ulaşım çift yönlü kapandı. Yoğun kar yağışı sebebiyle karayolunda çok sayıda araç içinde 110 kişi mahsur kaldı.

Kars ve Ardahan yoğun kar yağışının etkisi altında.

112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbarla harekete geçen AFAD ekipleri kapanan yolda mahsur kalan toplam 110 kişiyi kurtararak misafirhanelere yerleştirdi.

56 köye ulaşılamıyor

Bu arada Kars’ta kar yağışı ve tipi nedeniyle Akyaka’da iki, Arpaçay’da 17, Digor’da iki, Kağızman’da yedi, Sarıkamış’ta 18 ve Susuz’da 10 olmak üzere toplam 56 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.

Ardahan’da eğitime kar engeli

Öte yandan olumsuz hava şartları sebebiyle Ardahan’da eğitime yarın da ara verildi. Valilik açıklamasında “İlimiz genelinde devam eden yoğun kar ve fırtına sebebiyle okullarımızın tamamı 7 Şubat Çarşamba günü 1 (bir) gün tatil edilmiştir. Ayrıca, hamile ve engelli kamu çalışanları da izinli sayılacaktır” denildi. Ağrı’nın Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinin genelinde, Tutak ve Patnos ilçelerinde ise köy ve taşımalı eğitim gören öğrenciler için çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Meteoroloji uzmanı Kadıoğlu’ndan ‘ısı adası’ yorumuna itiraz: İstanbul’a kar yağarken de bu kadar betondu