Mersin İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin IŞİD’in faaliyetlerinin tespit, deşifre edilme ve önlenmesi çalışmasında hakkında difüzyon olan Rusya vatandaşı U.A.’nın Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde sahte kimlikle çalıştığı tespit edildi.
Operasyonla yakalanan şüphelinin yabancı uyruklu R.K. adına düzenlenen sahte kimlik bilgilerini kullandığı belirlendi. U.A. çıkartıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı.
10 gün önce kırmızı bültenle aranan 34 kişi yakalanmıştı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 3 Şubat’ta KAFES-35 operasyonu kapsamında yedi ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini duyurmuştu. Operasyon Türkiye’de bulunan ve haklarında Interpol tarafından uluslararası terörizmle mücadele kapsamında IŞİD ve çatışma bölgeleriyle bağlantılı diğer terör örgütleri içinde faaliyet göstermesi nedeniyle kırmızı bülten ve difüzyonla (acil yakalama mesajı) yayımlanan şüphelilere yönelikti.
Baskınlarda İstanbul’da kırmızı bülten ve difüzyonla aranan 13, Kocaeli’de 9, Yalova’da 8; Kayseri’de ise difüzyonla aranan bir, Bursa, Düzce ve Yozgat’ta ise kırmızı bültenle aranan bir şüpheli yakalanmıştı. Aramalarda sayısı açıklanmayan ruhsatsız tabancalar ve çok miktarda döviz ele geçirilmişti.
7️⃣ İlde eş zamanlı olarak düzenlenen “KAFES-35” operasyonuyla haklarında İnterpol’ün
🟥 Kırmızı Bülten ve
❌ Difüzyon Mesajı (Acil Yakalama Mesajı) ile arama kaydı bulunan
3️⃣4️⃣ Yabancı Uyruklu DEAŞ Terör Örgütü Üyesi şüpheli yakalandı❗️Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;… pic.twitter.com/jqW7fpguwu
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) February 3, 2024
Difüzyon mesajı nedir?
“Difüzyon Mesajı” kırmızı bülten çıkartılması zaman aldığından, gecikmeye yol açmaması amacıyla, kırmızı bültene ilişkin kriterler çerçevesinde ilgili ülke İnterpolü’nün kaçak şahısların yakalanması için diğer ülke İnterpollerine çektiği dağıtımlı teleks yazısı demek.