Hablemitoğlu suikastı şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır'ın firarını 10Haber, Türkiye'ye duyurdu. Haberimizin ardından Bozkır hakkında, “adli kontrolü ihlal ettiği için” yakalama kararı çıkarıldı. 10Haber, TEM polislerince Bozkır'ın evinin basıldığı ve adreslerinde bulunamadığı bilgisine ulaştı.

Akademisyen Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır’ın firarını 10Haber’den okudunuz.

Haberimizin ardından mahkeme acil toplanarak Bozkır hakkında “adli kontrolü ihlal ettiği için” tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Bozkır hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı

10Haber’in edindiği yeni bilgilere göre Bozkır’a ait adresler TEM polis ekiplerince basıldı ve adreslerde kendisi bulunamadı.

Soğan TIR’larında ‘İstanbul ve Ankara’ ayrıntısı: IŞİD’e giden kayıp dinamitler

Şengül Hablemitoğlu’ndan firar tepkisi

Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilip dava sırasında tahliye edilen Eski Özel Kuvvetçi Nuri Gökhan Bozkır’ın firar etmesine Şengül Hablemitoğlu’ndan tepki geldi.

Hablemitoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bu ülkeye de adalet gelmez. İnanan varsa buyursun inansın, benim ne güvenim ne de inancım var…” dedi.

Şengül Hablemitoğlu, Bozkır’ın firarına ilişkin yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

“Allahın cezaları kırmızı bültenle arayıp istediniz, operasyon da yaptınız. Artık ne yaptınızsa? Bize duruşmalar boyu ne izlettiniz siz, biz anlamadık. Edebimizle katıldık, size bizim gücümüz yetmez. Bizim kaybımız geri gelmez. Ancak bu ülkeye de adalet gelmez. İnanan varsa buyursun inansın, benim ne güvenim ne de inancım var…”

Bozkır’ın firarı TBMM gündeminde

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de yaptığı basın açıklamasına Bozkır’ın firarını taşıdı.

Başarır, şunları söyledi:

“Necip Hablemitoğlu cinayeti. Cinayet zanlısı Nuri Gökhan Bozkır, kırmızı bülten ile aranırken Ocak 2022’de Ukrayna’dan getirildi. 27 Ocak 2022’de emniyete teslim edildi. Nasıl olduysa 19 Mayıs’ta adli kontrolle altını çiziyorum tahliye edildi. Tahliye edildikten sonra bir başka dosyadan ‘soğan TIR’ları’ davasından 21 yıl 9 ay ceza aldı. Mahkeme tutuklama kararı verdi. Peki Nuri Gökhan Bozkır nerede? Uçtu. Ya kırmızı bültenle, MİT’in bir operasyonla, özel bir ilgiyle getirdiği adam nerede? Bulunamıyor. Yurtdışında belki de. Ama adli kontrol vardı. Başka bir suçtan da yargılandığı belliydi. Neden o mahkeme daha önce tutuklama kararı vermedi? İkinci bir Adil Öksüz vakası yaşanıyor gibi geliyor. Gerçekten bir hukuk devletinde tutuklanmaması gereken insanlar işte Merdan Yanardağ cezaevinde, Can Atalay cezaevinde milletvekili, ama bu kadar ağır suçla yargılanan bir kişi yurt dışından getiriyoruz, adam yok. Artık Türkiye Cumhuriyeti devleti, hukuktan, hukuk devleti normlarından uzak bir şekilde yönetiliyor. Ekonomiden adalete dış politikaya kadar iflas etmiş bir durum ortada.

Bize oy veren, vermeyen, seçimlerde özellikle hakkını savunduğumuz memurlar, işçi, çiftçi bir şekilde kandırıldınız. 3 aylık çirkin bir senaryoyla kandırıldınız. Ama yine sizin haklarınızı biz savunacağız muhalefet olarak. İşte zamları, Hablemitoğlu cinayetinin durumunu, işte dış politikada yaşananları hepsini biz savunacağız. Herkes bence motorlu taşıtlar vergisinden hukuksuzluktan dava açmalı ve herkes bu zamlara 85 milyon tepki vermeli. Türkiye sahipsiz değil, sahipsiz kalmayacak. Bize oy veren de vermeyen de herkesin haklarını muhalefet olarak yine savunacağız. Ama ne olur o 3 aylık seçim sürecinde nasıl kandırıldığınızı ne anlatıldığını bugün ne yaşandığını görün diyorum.”

MİT’in Ukrayna’dan getirdiği Hablemitoğlu sanığı firar etti