İstanbul'da belediyenin parkta açtığı çukura düşüp ölen beş yaşındaki Edanur Gezer olayıyla ilgili tutuklu bulunan makine teknikeri Furkan K. dün tahliye edildi.

27 Nisan’da beş yaşındaki Edanur Gezer, Küçükçekmece’de belediyenin kazı çalışması sırasında oluşan çukurdaki su birikintisine düşerek hayatını kaybetti. Çukuru açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin bununla ilgili önlem almadığı görüldü. Uyarılar Gezer’in yaşamını yitirmesinden sonra kondu.

Edanur’un kısacık ömrü bir çukurda sona erdi ve arkasında da çarpıcı bir dram bıraktı. Babası cezaevindeydi minik Edanur’un. Annesi ise yabancı uyrukluydu ve yabancılar şubesinde gözetim altındaydı. Edanur parka akrabalarıyla gitmişti.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 5 Mayıs’ta belediyeye bağlı olarak çalışan makine teknikeri Furkan K. tutuklandı. Dün ise Furkan K., Küçükçekmece 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yaklaşık üç ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Belediyenin ise Edanur’un ölümünün ardından başlattığı soruşturmada nasıl yaptırımlar aldığı belirsiz.

Böylelikle anne babasından uzakta akrabaların elinde büyüyen beş yaşındaki çocuğun ölümünün ‘bedeli’ üç aylık hapis oldu.

Erdoğan’dan ‘Edanur’ tepkisi: Tedbirsizlik öldürdü