Erdoğan’dan ‘Edanur’ tepkisi: Tedbirsizlik öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Edanur Gezer'in kazı çalışması sonrası oluşan su birikintisine düşerek yaşamını yitirmesiyle ilgili “Çok basit tedbirler alınmadığı için beş yaşında bir evladımız göz göre göre hayatını kaybetti” dedi.

Siyaset 29 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Başkanlığı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beş yaşındaki Edanur Gezer’in belediyenin kazı çalışmasında oluşan çukurdaki su birikintisine düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili konuştu. Çukuru açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri bununla ilgili önlem almamış, uyarı levhası Gezer’in yaşamını yitirmesinden sonra konmuştu.

İBB olayla ilgili olarak kamuoyuna yaptığı açıklamada idari soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı yönetimindeki parkta yapılan rutin kontrollerde zeminde su sızıntısı olduğunun tespit edildiği belirtilmiş, kazı çalışmasının başladığı gün ailenin alana yakın bir noktada piknik yaptığı aktarılmıştı.

Minik Edanur'un kısa ömrü belediyenin çukurunda bitti, arkasında dramlar bıraktıMinik Edanur’un kısa ömrü belediyenin çukurunda bitti, arkasında dramlar bıraktı

Acı olayla ilgili AFAD Başkanlığı’nda Devlet Su İşleri (DSİ) Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni”nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “İstanbul’un göbeğinde bir parkta çok basit tedbirler alınmadığı için beş yaşında bir evladımız göz göre göre hayatını kaybetti” dedi.

Erdoğan “Son yıllarda depremden sel baskınlarına, salgından savaşa çok farklı sınamalarla karşı karşıya kaldık. Tedbirli olmak ile tedbirsiz yakalanmak arasındaki devasa farkı bu sınamaların tamamında bizzat tecrübe ettik. Binlerce canımız plansızlığa kurban giderken vaktinde önlem alındığında can ve mal kayıplarını nasıl azaltılabileceğimizi de bu hadiselerde görmüş olduk. İşte evvelki gün İstanbul’un göbeğindeki bir parkta çok basit tedbirler alınmadığı için beş yaşında bir evladımız göz göre göre hayatını kaybetti. Bu acı olayın öncesinde Beşiktaş Gayrettepe’deki gece kulübü yangınında 29 emekçi kardeşimizi, Antalya’daki teleferik faciasında bir vatandaşımızı ihmallere kurban verdik. Lafa gelince işçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların iş cinayetlerini hiçbirinde sesi soluğu çıkmadı. Antalya’daki teleferik faciasının sorumlularını neredeyse demokrasi kahramanı ilan edeceklerdi. Ülke ve millet meselesinin siyasi partisi olmaz, afetlere hazırlık bizim nazarımızda siyaset üstü bir konudur. Bizim bütün derdimiz insanımızı yaşatmaktır. Daha fazla yıkım ve gözyaşı dökmek istemiyoruz” dedi.

Edanur’un ölümünün bize öğrettikleriEdanur’un ölümünün bize öğrettikleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.