Metallica’yı Türkiye’ye getirme bedeli 6 milyon euro: Ama umut var

Türkiye'deki Metallica hayranlarının bekleyişi sürüyor. En son 2014'te konser veren Metallica'nın İstanbul'a yeniden gelip gelmeyeceğini organizatör Cengizhan Yeldan'a sorduk.

Kültür Sanat 13 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Metallica, geçen yıl '72 Seasons' adlı yeni albümünü yayınlamıştı.

Türkiye’de daha önce birkaç konser verse de her seferinde müzikseverlerin gelmesini istediği topluluklardan biri Metallica. Geçen yıldan itibaren yeni albümlerinin turnesi kapsamında ülke ülke konser veren Amerikalı grubun listesinde Türkiye’nin yer almaması hayranlarını bir hayli üzmüştü. Özellikle Scorpions ve Megadeth konserlerinin açıklanması sonrası Amerikalı grubun da gelmesine yönelik talep ve beklenti daha da artmış durumda. Ancak bu bekleyiş belli ki biraz daha sürecek.

Metallica konserinin akıbeti bir aya belli olacak

Daha önce 2008 ve 2014 yıllarında Metallica’yı İstanbul’a getiren organizatör Cengizhan Yeldan, efsane grubu Türkiye’ye yeniden getirmek için bir süredir yoğun çaba içerisinde. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sonrası 10Haber olarak Yeldan’a ulaştık. Konserin gerçekleşme ihtimali için yüzdelik ihtimali sorduk. Cengizhan Yeldan, şu an herhangi bir anlaşmanın yapılmadığını söyledi. Menajerlerin konser alanının dolup dolmayacağına dair sorularına eski konserlerdeki yoğun ilgiyi hatırlatarak cevap verdiği söyleyen Yeldan açıklamalarına şöyle devam etti: “Olsun diye çok uğraşıyorum. Bu işten herhangi bir kâr beklentim de yok. Tek dileğim onları yeniden İstanbul’a getirmek. Hatta keşke başkası yapsa da ben izleyici olarak gitsem.”

Geçen yıl yayınladıkları ‘72 Seasons‘ adlı albümleri kapsamında pek çok Avrupa kentini 2024 boyunca konser verecek grubun bir konserinin 6 milyon euroluk bir operasyon olduğunu hatırlatan Cengizhan Yeldan, konserin olup olamayacağının önümüzdeki bir ay içerisinde kesinlik kazanacağını da sözlerine ekledi.

Hanımlar, beyler ve sevgili çocuklar: Huzurlarınızda mekânın sahibi MetallicaHanımlar, beyler ve sevgili çocuklar: Huzurlarınızda mekânın sahibi Metallica

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.