Yolcu beğenmeyen taksici aracı terk ederek şaşırttı

İstanbul'da taksiye binmek isteyen üç kadın güzergâh beğendiremeyince ilginç bir tavırla karşılaştı: Şoförün taksiyi bırakıp "alın sizin olsun" demesinin yarattığı şaşkınlığın ardından araçtan indiler, şoför de yeni turist müşteri alıp uzaklaştı.

Gündem 24 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul’daki taksi sorunu gün geçtikçe büyüyor. Konu uzun zamandır gündemde ve sürekli çözüm talep ediliyor. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantılarında kavgaya neden olan sorunun çözümü için İBB üç bin yeni taksi teklifi yaptı ama bu defalarca reddedildi. İBB bu defa minibüslerin 8+1 taksiye dönüşümü projesiyle bin 434 yeni dolmuş taksiyi hizmete soktu. Ama bu da sorunu çözmeye yetmedi, UKOME toplantıları sürekli tartışma ve yakınmalara sahne oluyor

Özetle İstanbullu hala taksi bulamıyor, bulduğunda ise adres beğendirmek zorunda kalıyor. Özellikle turistler karşısında bu yolcuların şansı yok denecek kadar az.

Buna bir örnek iki gün önce Bakırköy’de yaşandı. Yeşilköy Halkalı Caddesi’nde bir alışveriş merkezinin önünde çarşamba günü üç kadın bekliyordu. Kadınlar buradan taksiye bindi  ama taksi şoförü müşterilerinin gideceği yeri beğenmedi. Bu yüzden de başka bir yolcu almak istedi ve o yolcu da bir turistti, tam o sırada gelip taksinin ön koltuğuna oturdu.

Bu eski yolcularla şoför arasında tartışmaya yol açtı elbette ama şoför tartışmayı sürdürmek yerine başka bir yol seçti: Bir anda araçtan indi ve taksiden inmeyen kadınlara “Alın taksiyi gidin” diye tepki gösterdi. Kadınlar tepki gösterdi ama şoför yaşananların yarattığı şaşkınlıktan istifade caddede bekleyen turistleri aracına alıp olay yerinden uzaklaştı. Taksicinin araçtan inip kadın müşterilerle tartışması, kadınların taksiden inmesi ve sonrasında turistlerin taksiye bindiği anlar; bunların hepsi cep telefonu kamerasına yansıdı.

3 ay sonra yeniden zam isteyen taksicilere İBB'den kötü haber: Uygun görmüyoruz3 ay sonra yeniden zam isteyen taksicilere İBB’den kötü haber: Uygun görmüyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.