Polis memurları ve bekçiyi yaralayan bipolar hastayı tabanca ile vurarak öldüren polis memurları hakkında müebbet hapis cezası talep edildi.

Kayseri’de sağlık ekiplerinin çağrısı ile olay yerine gelen üç polis memuru ile bir bekçiyi bıçaklayarak yaralayan bipolar bozukluk hastası İsmail Tatar’ı (38) tabanca ile öldüren polis memurları Ahmet T., Cengizhan Ç. ve Kadir Ç. hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezası istendi.

19 Kasım 2022’de saat 22.30 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi Önder Sokak’taki üç katlı binada İsmail Tatar sinir krizi geçirince yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramıştı. Gelen sağlık ekipleri Tatar’ın saldırgan tavırları nedeniyle polisten yardım istedi. Bölgeye polis ve bekçiler sevk edildi. Kolluk kuvvetlerinin yardım çabası sırasında Tatar eline geçirdiği bıçakla polis memuru Turgay A., Ahmet K. ve Mustafa A. ile bekçi Fatih D.’yi yaraladı. Tatar polisler tarafından tabancayla vurularak etkisiz hale getirildi. Saldırgan ile diğer yaralılar ambulanslarla Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. İsmail Tatar hastanede hayatını kaybetti. Otopsi raporuna göre maktulün bel altında birden fazla kurşunla vurulduğu belirlendi.

Soruşturma iki yıl sonra tamamlandı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi. İki yıl süren soruşturma sonunda hazırlanan iddianame Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Olayı meşru müdafaa kapsamında değerlendiren savcı tutuksuz polis memurları Ahmet T., Cengizhan Ç. ve Kadir Ç. hakkında ‘Kasten öldürme’ suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezası istedi.

İddianamede ifadelerine de yer verilen polis memurları Tatar’ı etkisiz hale getirmek için ateş ettiklerini, öldürme amaçlarını olmadığını söyledi.

Üç kişi İsmail Tatar’ın kapıyı açtığında iki polis arkadaşlarına bıçakla saldırdığını belirterek takviyeye gelen ekibi de Tatar’ın yaraladığını, ardından biber gazı ve cop kullandıklarını, ama Tatar’ın yine durdurulamadığını, bu yüzden de ateş ettiklerini söyledi.

Kahvedeki sır: İntihar dediler, cinayet çıktı

Tekirdağ’dan İstanbul’a cinayet takibi: Kaçan kişi polis çıktı, intihar etti