Kuzey Irak'tan gelen şehit haberleri siyaseti program değiştirmeye itti. CHP pazar günü Ankara'da yapacağı Can Atalay mitingini iptal etmeyi konuşacak; Ak Parti aynı gün yapacağı aday açıklama toplantısını erteledi.

Kuzey Irak’tan gelen şehit haberleri doğal olarak siyasetin akışını da değiştirdi. CHP, kendi Merkez Yönetim Kurulu’nu olağanüstü toplantıya çağırdı, toplantıda pazar günü düzenleneceği önceden ilan edilen Ankara’daki mitingin ertelenmesi kararı alınması bekleniyor. Ak Parti ise yine pazar günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Ankara’da bir aday açıklama toplantısı yapacaktı, bu toplantı ertelendi.

Şehit haberleri geldiğinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa’daydı. Buradaki programını iptal ederek Ankara’ya döndü ve bu arada partisinin MYK’sını toplantıya çağırdı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun bugün Genel Merkez’de olağanüstü gündemle toplanacağı bildirildi. Parti kaynakları, 14 Ocak Pazar günü Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirilmesi planlanan Anayasa’ya Saygı Mitingi’nin iptalinin de gündeme geleceğini belirtti.

Kapalı oturum talep edilecek

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, CHP iktidarı, Pençe-Kilit Operasyonu’nda yaşananlarla ilgili TBMM’yi bilgilendirmeye davet edecek. Yaşananların yalnızca, “Terör saldırısı” olarak nitelendirilerek geçiştirilemeyeceğini kaydeden parti yetkilileri, “İktidarın, duygularımız üzerinden bir algı operasyonu yapmaya çalışmasına izin veremeyiz” görüşünde bir araya gelecek.
CHP, TBMM çatısı altında bir kapalı oturum ile Pençe-Kilit Operasyonu’na yönelik bilgilendirme yapılması konusunda ısrarını sürdürecek. Parti kurmayları, ihmal nedeniyle yaşanan ölümlerde iktidarın birinci derecede sorumluluğu olduğunu kamuoyuna anlatacak.

Belediyelere talimat verilecek

23 Aralık’ta yine Irak’ta 12 askerin yaşamını yitirmesi nedeniyle belediyelerine konser ve festival gibi etkinliklerini üç gün boyunca erteleme talimatı veren CHP, MYK’de bu tavrın sürdürülmesi konusunu da ele alacak.

Ak Parti’de aday tanıtım toplantısı ertelendi

Toplantının ertelendiğini AK Parti sözcüsü Ömer Çelik duyurdu. Çelik, “Bu hafta sonu yapacağımız aday tanıtım toplantımız şehitlerimiz sebebiyle, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Erdoğan’ın kararıyla ertelenmiştir” diyerek duyuruyu yaptı.

İYİ Parti’de program iptal edildi

Şehit haberleri nedeniyle İYİ Parti de Antalya programını iptal etti. Parti sözcüsü Kürşat Zorlu açıklama yaptı, “Bu hafta sonu, 13-14 Ocak tarihlerinde Antalya’da gerçekleştireceğimiz yerel seçim istişare kampı ve aday tanıtım toplantılarımız, Şehitlerimiz sebebiyle Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in kararı doğrultusunda iptal edilmiştir” dedi.

Acı haber yine Irak’tan: Teröristlerle çıkan çatışmada 9 asker şehit oldu, 4 asker yaralı