Acı haber yine Irak’tan: Teröristlerle çıkan çatışmada 9 asker şehit oldu, 4 asker yaralı

Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Harekat bölgesinde bir üsse sızmaya çalışan PKK'lılarda çatışma çıktı, 9 asker şehit oldu. Çatışmada 12 PKK'lı öldürüldü. Hava kuvvetleri dün akşamdan itibaren Irak ve Suriye'de 29 PKK hedefini imha etti.

Gündem 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Türkiye, terör örgütü PKK’ya karşı mücadelesinde dün akşam Kuzey Irak’tan gelen 9 şehit haberiyle sarsıldı. Yapılan açıklamaya göre, Kuzey Irak içlerinde devam eden Pençe-Kilit operasyon bölgesinde tam yeri söylenmeyen bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çatışma yaşandı. Çatışmada 9 asker şehit oldu, 4 de yaralı var. Gelen haberlere göre 12 PKK’lı terörist de öldürüldü. Bu çatışmanın ardından Türk Hava Kuvvetlerine bağlı jetler Kuzey Irak ve Suriye’deki hedefleri bombalamaya başladı, Milli Savunma Bakanlığı 29 hedefin imha edildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı şehit düşen askerlerin kimliklerini de ailelerine haber verildikten sonra açıkladı. Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin ve Sözleşmeli Er Murat Atar’ın ailelerine şehadet haberi verildi.

PKK daha önce de yine Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, yani Kuzey Irak’ta 23 Aralık’ta iki ayrı saldırıda 12 askeri şehit etmiş, bu haber üzerine ülke yasa boğulmuştu.

Dün yaşanan son saldırıda ilk gelen haberlerde 5 askerin şehit olduğu, 3’ü ağır 8 askerin yaralandığı duyuruldu. Ancak ilerleyen saatlerde yaralı askerlerden 4’ü kurtarılamadı ve şehit sayısı 9’a yükseldi, tedavisi devam eden asker sayısı ise 4’e düştü.

Bölgedeki askeri birlikler saldırgan PKK’lı gruba karşı sıcak takip başlattı. Ayrıca dün akşam itibarıyla Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı jetler de Kuzey Irak ve Suriye’deki PKK hedeflerini vurmaya başladı. Milli Savunma Bakanlığı 29 hedefin yok edildiğini açıkladı.

MSB’dan yapılan duyuru şöyle:

”PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 13 Ocak 2024 saat 00.30’da Hava Harekâtları icra edilmiş, icra edilen Hava Harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan 29 hedef imha edilmiştir.”

Erdoğan güvenlik kabinesi topluyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun açıklama yaptı, İstanbul’da güvenlik toplantısı yapılacağını söyledi. Altun, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, 13 Ocak Cumartesi saat 14.30’da İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisinde bir güvenlik toplantısı icra edilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki toplantıya Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Sayın Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanımız Sayın İbrahim Kalın iştirak edeceklerdir” dedi.

Şehit haberi üzerine CHP mitingini, Ak Parti aday açıklama toplantısını erteliyorŞehit haberi üzerine CHP mitingini, Ak Parti aday açıklama toplantısını erteliyor

Siyasetçilerden açıklamalar

Şehit haberinin gelmesi üzerine CHP Lideri Özgür Özel sosyal medya hesabından açıklama yayınladı. Özel, “Son dönemde gelen şehit haberleriyle millet olarak yüreğimiz yanmaya devam ediyor. Pençe Kilit operasyon bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan beş askerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik de MSB’nin şehitlerle ilgili açıklamasını alıntılayarak, “Acımız çok büyük” dedi, “Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize başsağlığı diliyoruz” mesajını paylaştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Pençe-Kilit Harekâtı operasyon bölgesinde teröre şehit verdiğimiz kahraman Mehmetçiklerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralanan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun” mesajını paylaştı.

Spor federasyonları ve kulüpler, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı. Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Voleybol Federasyonu ile Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere çok sayıda federasyon ve kulüp, internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı paylaştı.

12 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili bakanlık inceleme başlattı12 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili bakanlık inceleme başlattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.