Seçime 5 kala personel alımına bir bakanlık daha katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın persone alımı duyursunun ardından Milli Savunma Bakanlığı da seçime günler kala persone alımı duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı'nın 30 bin 62 personel alımı duyurması dikkat çekti.

Siyaset 27 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Seçime günler kala bakanlıklardan gelen personel alımı açıklamaları dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 45 bin öğretmen ataması yapılacağı açıklamasında sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 42 bin 500 sağlık personeli alımı yapılacağını duyurmuştu.

Personel alımı furyasına Milli Savunma Bakanlığı da katıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 30 bin 62 personel alınacağını ilan etti.

Milli Savunma Bakanlığı, bugüne dek böyle bir personel alımı yapmamıştı. Son olarak 31 Mart 2019 seçimleri öncesi, şubat ayında 13 bin personel alınacağı duyurulmuştu. Bakanlık bu seçim öncesinde ise son sayıyı neredeyse üçe katladı.

Hulusi Akar duyuruyu Hatay’da yaptı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile 6 Şubat depremlerinin vurduğu iller arasında yer alan Hatay’da açıklamalarda bulundu.

Bu kapsamda Reyhanlı’daki 4’üncü Hudut Tabur Komutanlığında inceleme ve denetlemeye müteakip Akar’ın başkanlığında sınır hattı ve ötesindeki birliklerin komutanlarının katılımıyla video tele konferans toplantısı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim’de seçim tarifesi: 45 bin öğretmen atanacak

Sahadaki son duruma ilişkin bilgi alan, talimat veren Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin milletinin huzur ve güvenliği için terörle mücadelesine yurt içinde ve sınır ötesinde azim ve kararlılıkla başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Bakan Akar, savunma ve güvenlik konularındaki diğer değerlendirmelerinin yanı sıra personel temini konusunda da açıklamalarda bulundu.

Savunma ve güvenlik açısından personel temininin önemine vurgu yapan Akar, şunları kaydetti:

“Nitelikli insan gücünün temini konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Subay, astsubay, devlet memuru, işçi, askeri öğrenci ve sözleşmeli er alımına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel temini için planlamalarımızı yaptık. Sürecimiz başladı, uygulamalarımız devam ediyor. 2 Nisan’da yapılacak askeri öğrenci aday belirleme sınavı ile öğrenci alımına yönelik çalışmaları başlayacak, daha sonra hazirandaki mülakatlarla devam edecek. Tüm gençlerimizi bize katılmaya, Milli Savunma Bakanlığının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleceğinde ve ülkemizin savunma ve güvenliğinde görev almaya davet ediyoruz. Bunun parlak ve kutlu bir gelecek olduğunun da gençlerimiz tarafından bilinmesini istiyoruz.”

Gerek terörle mücadele gerekse depremle mücadelede görev alan tüm personeli tebrik eden Akar, “Milletimizin bağrından çıkan, ‘Peygamber ocağı’ olarak bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman milletinin emrinde görevinin başındadır” dedi. Bakan Akar sözlerinin sonunda depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileklerini iletti.

45 bin öğretmen seçimden 6 gün önce atanacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.