Kurum’un ‘ancak köfteci olur’ sözleri, İmamoğlu çiftini güldürdü

Kurum'un 'ancak köfteci olur' dediği İmamoğlu 'keşke esnaflığın önemini öğrense' diyerek yanıt verdi. Dilek İmamoğlu ise 'Ekrem evde köfte yapmıyor' diyerek soruları espriyle karşıladı.

Siyaset 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Dilek İmamoğlu ile Ekrem İmamoğlu oy kullanırken.

CHP’nin İstanbul adayı mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu’yla birlikte NOW TV’de İlker Karagöz’ün konuğu oldu. Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum’un kendisi için “Ancak köfteci olur” sözlerine yanıt veren İmamoğlu “Hamallık da yaptım, köfte de sattım, kasada da durdum. Trabzon’a gidip Akçaabat köftesi yapmayı öğrendim. ‘Azıcık esnaf ol’ derler. Keşke İstanbul’da esnaflığın ne kadar önemli olduğunu öğrense. 21 yaşında İstanbul’un ilk Akçaabat köftecisini açtım. Esnaflık bazen öğretmenlik, bilim insanı kadar önemlidir. Abidir, abladır” dedi.

Dilek İmamoğlu ise Karagöz’ün sorduğu “Ekrem Bey, sağlığına dikkat ediyor mu? ‘Akçaabat köfte yapmayı öğrendim’ dedi nasıl yapıyor hala yapıyor mu?” sözlerine esprili bir yanıt verdi. Dilek İmamoğlu “Seçim dönemlerinde sağlığını ihmal ediyor ama sonuçta burada bir amaç var. Ekrem evde köfte yapmıyor. Ekrem ama çok güzel kahvaltı hazırlıyor” dedi.

Öte yandan sosyal medyada videolu paylaşım yapan İmamoğlu “Sevgili İstanbullular, oy kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini uygulamalı olarak anlattım. Lütfen siz de bu videoyu paylaşarak daha çok kişiye ulaşmamızı sağlayın” dedi. İmamoğlu’nun oy pusulası ve seçim günü dikkat edilmesi gerekenleri anlattığı video şu şekilde:

Sandık öncesi Kurum ve İmamoğlu'nun vaatleri Kültür Masası’nda!Sandık öncesi Kurum ve İmamoğlu’nun vaatleri Kültür Masası’nda!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.