Bakırköy'de çamaşır makinesinin arızalanması üzerine internetten numarasını bulduğu tamirciyi evine çağıran Gülay Erman ne makinesini ne de parasını geri alabildi. Şikayetçi olan Erman "26 Mart'tan beri bir ay geçti, makinam yok ortada" dedi.

Bakırköy’de yaşayan Gülay Erman 26 Mart’ta çamaşır makinesi arızalanınca internetten tamirci buldu. İddiaya göre evine gelen tamirci önce çamaşır makinesinin motorunun arızalı olduğunu söyleyip 7 bin lira karşılığında yeni motor taktı. Makine aynı gün tekrar arızalanınca Gülay Erman firmaya telefon etti.

Aynı tamirciler ikinci kez eve gelerek firmada tamir edilmesi gerektiğini söyleyerek çamaşır makinesini alıp götürdü. Bir aydır firmaya telefon edip makinesinin durumunu soran ve makineyi geri almak istediğini belirten Gülay Erman henüz sonuç alamadığını ve mağdur olduğunu söyledi. Evine gelip çamaşır makinesini götüren servis çalışanına cep telefonu numarası üzerinden defalarca mesaj atan Erman, çalışandan kendisini oyalayıcı sesli ve yazılı cevaplar aldığını söyledi. Tüketici Hakem Heyeti’ne şikayette bulunan sonunda Gülay Erman polise giderek şikayetçi oldu.

Diyarbakır’da adliye dolandırıcılığı: Avukatlar gözaltında

Gülay Erman “Çamaşır makinem bozuldu, internetten ilk bulduğum tamirciyi çağırdım, geldiler. Baktı, ‘Bu makinenin motoru yanmış’ dedi. Yüksek bir fiyat söyledi ama biraz aşağıya indi; yedi bin lirada durdu. Aynı gün bir motorla geldi. Banyoda birtakım sesler duydum, ‘Değiştirdik’ dedi ve yedi bin liramı alıp gittiler. Akabinde çamaşırları attım, makine çalışıyor çalışıyor durmuyor.

Kendim sıkmaya getirdim, sıkmada makine hopladı. Durdurdum ve bu sefer firmayı defalarca aradım. Sonra ikinci şahıs geldi. O da ‘Ben bu makineyi tamir edeceğim, sizden de hiç para almayacağım ve size getireceğim’ dedi. Alıp makineyi götürdü bu ikinci kişi ve şu anda makine de yok. Defalarca arıyorum ve her gün aynı şeyi söylüyorlar; ‘Bugün geliyor diyorlar’. 26 Mart’tan bugüne kadar bir ay geçti, makinam yok ortada” dedi.

Yaşadığı olay karşısında çaresiz kaldığını söyleyen Erman “İnternetten girdim, aradım, geldiler. Bu şekilde buldum ama hiçbir detayına girmedim. Zaten başıma böyle bir şey ilk olarak geldi. Sonrasında bu firmanın içeriğini inceledikçe benim gibi çok mağdur olmuş insanları görüyorum, okuyorum. Tüketici Hakem Heyetine gittim, şikayette bulundum. Ne yazık ki ‘altı ay içinde sonuçlanabilir’ dediler. Ben altı ay ne yapacağım. 2-3 gün önce de karakola gittim. Çaresizim, ne yapacağımı şaşırdım. Nasıl bir olayın içindeyiz, buna kim dur diyecek? Bu firmaların insanları bu şekilde kandırdıklarını görüyorum. Lütfen yetkililerden ciddi yaptırımlar istiyorum, bunun önüne geçilmeli” diye konuştu.

Tüketici Konfederasyonu (TUKONFED) Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Mücahit Saraçlı yetkisiz servislere karşı Ticaret Bakanlığı’nın Servis Bilgi Sistemi’nin (SERBİS) kullanılması gerektiğini hatırlattı. Dr. Saraçlı “Yetkili olmamalarına rağmen maalesef internet üzerinden özellikle böylesine servis aramalarında, arama motorlarında kendilerini üst noktada çıkartıyorlar. Bunları önlemek için Ticaret Bakanlığı 1 Temmuz 2020 itibariyle SERBİS dediğimiz bir uygulama başlattı. Bu uygulamaya kolay bir şekilde erişim sağlanmakta.

Girdiğinizde 10-15 saniye içinde ilgili markanın yetkili servisini, kendi adresinize yakın olanını aradığınızda karşınıza çıkmakta. Bu yetkili servislerden de her türlü sorununuza çözüm buluyorsunuz. Aldatıcı reklamlara girdiklerinde bu tür servisleri gördüklerinde bilinçli tüketici olarak bunların şikayet edilmesi gerekmekte. Zaten yetkili servisler de bu konuda gerekli çalışmaları yapıyorlar. Tüketicilerin sadece dikkat etmesi gereken nokta şu; SERBİS dediğimiz Ticaret Bakanlığı’nın uygulamasına girip bu markaların tanımlı olan servislerine ulaştıklarında her türlü sorunlarına çözüm bulabileceklerdir” dedi.

 

Denizli’de dolandırıcılığın kitabı yazılıyor: Bu kez de halka arz dolandırıcılığı