Ankara-Niğde yolunda TIR ile yolcu otobüsü çarpıştı. Kaza sırasında ise yolcu otobüsü alev aldı ve 5 kişi yaralandı.

Ankara-Niğde Otoyolu Ahiboz mevkiinde Bekir B’nin kullandığı TIR ile Osman Ç.’nin yönetimindeki yolcu otobüsü çarpıştı. Çarpışma sırasında yolcu otobüsünü alevler sardı. Otobüsteki 25 yolcu tahliye edildi ancak 5 kişi yaralandı.

Yaralılar hastaneye kaldırılırken otobüse de itfaiye ekipleri müdahale etti. Ancak otobüs kullanılmaz hale geldi.

Ankara-Niğde yolundaki kazada alev alan yolcu otobüsü adeta küle döndü.

Motosiklet yarışı canından etti

Öte yandan önceki gün akşam saatlerinde Erzurum’da bir trafik kazası daha meydana geldi. Erzurum Havalimanı yolunda iki arkadaşıyla kronometre tutarak yarış yapan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Salih Karakaş’ın motosikleti, Erzurum Teknik Üniversitesi önündeki trafik ışıklarında Enes Sait B.’nin kullandığı hafif ticari araçla çarpıştı. Motosiklet aracın altına girerken, Salih Karakaş da karşı şeride savruldu.

Yaralanan Salih Karakaş’a ilk müdahaleyi yoldan geçen araçtakiler yaptı. Bu sırada bölgeden geçen bir sağlık çalışanı Karakaş’a kalp masajı yaptı. İhbar üzerine kaza yerine sevk edilen ambulansla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Karakaş, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Çevredekilerin cep telefonlarıyla aldıkları görüntülerde, kazanın şiddeti gözler önüne serildi. Sürücü Enes Sait B.’nin görüntülerde “Ben yeşil ışık yanınca geçtim. Hiç anlamadım ki küt diye bir ses geldi” dediği duyuldu.

Gözaltına alınan Enes Sait B., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede savcılıktan serbest bırakıldı. Yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verilen Salih Karakaş’ın babasına ait iş yerinde bisiklet tamirciliği yaptığı ve motosiklet tutkunu olduğu belirtildi.

Yarış yapan 17 yaşındaki gencin motosikleti aracın altına girdi.

Bingöl’de de kaza: 1 ölü

Dün öğle saatlerinde ise bir kaza da Bingöl’de yaşandı. Sabah saatlerinde Bingö-Diyarbakır karayolu Makber mevkiinde seyreden Ahmet Kaan yönetimindeki sebze ve meyve yüklü kamyonet, karşı yönden gelen Lami Demirbaş’ın kullandığı TIR ile çarpıştı. İhbarla kaza yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler kamyonet sürücüsü Ahmet Kaan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. TIR şoförü Lami Demirbaş ise sıkıştığı yerden çıkarılıp ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Demirbaş’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bingöl’deki kazada yola meyve ve sebzeler dağıldı.

Nişanlı çifti ölüm ayırdı

Önceki gün ise Tekirdağ’da nişanlı çiftin yaptığı kaza iki aileyi de yıktı. Saray ilçesindeki TEM Otoyolu, yapım çalışması nedeniyle tek yöne düşmüştü. Bu sırada yolda ilerleyen Nurettin Akgül’ün kullandığı otomobil, karşıdan gelen Tuncay Ekici’nin kontrolündeki kamyonete çarptı. Kazada, otomobil ikiye bölündü. İhbarla kaza yerine sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde otomobildeki Kardelen Coşkuntuna ile nişanlısı Burhan Çetin’in hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan sürücüler Nurettin Akgül ile Tuncay Ekici, Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Nişanlı çiftin cenazeleri, Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Nişanlı çift kazada yaşamını yitirmeseydi bir gün sonra evlenecekti.

Nişanlı çift Kardelen Coşkuntuna ve Burhan Çetin’in kazada öldüğü araçtan düğün çiçeği, ayakkabısı çıktı.

Güney Kore’de uçak paniği: Bir yolcu iniş sırasında acil çıkış kapısını açtı