Güney Kore’de uçak paniği: Bir yolcu iniş sırasında acil çıkış kapısını açtı

Asiana Havayolları'na ait bir uçaktaki yolcu, araç inişe geçtiği sırada acil çıkış kapısını açtı. Uçak güvenli bir şekilde iniş yapsa da bazı yolcular hastaneye kaldırıldı.

Dünya 27 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Güney Kore'de acil iniş kapısı açılan uçak. Fotoğraf: Twitter

Güney Kore’de havayolu şirketi Asiana’nın Jeju Adası’ndan yola çıkan bir uçağı, Seul’un yaklaşık 240 kilometre güneydoğusunda bulunan Daegu Uluslararası Havalimanı’ndaki piste yaklaşırken 194 yolcu taşıyordu. Uçak yerden yaklaşık 200 metre yüksekteyken, acil çıkış kapısının yakınında oturan bir yolcu kapıyı açtı.

Kapının beklenmedik şekilde açılması, bazı yolcuların nefes almakta güçlük çekmesine neden oldu. İnişten sonra bazı kişilerin hastaneye kaldırıldığını belirten Asiana, yolcular arasında ağır bir şekilde yaralanan olmadığını ve uçağın hasar almadığını sözlerine ekledi. Güney Kore’nin haber ajansı Yonhap ise dokuz kişinin hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Kapıyı açan yolcu neden böyle bir şey yaptığı konusunda sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Sosyal medyada olayın yaşandığı anlara dair bazı görüntüler dolaşıma girdi.

Bu görüntülerde açık kapıdan içeri rüzgarın girdiği, yolcuların şiddetli rüzgarın etkisiyle savrulduğu görülüyor. Yolcuların rüzgarın etkisiyle korktukları net bir şekilde anlaşılıyor. Yonhap Haber Ajansı’na konuşan 44 yaşındaki bir yolcu, “Uçak patlayacak zannettim. Açık kapının olduğu yerdeki yolcular bayılacak gibi duruyordu” dedi.

25 gündür kayıplar: Kaza yapan Kolombiya uçağındaki dört çocukla ilgili yeni izlere rastlandı25 gündür kayıplar: Kaza yapan Kolombiya uçağındaki dört çocukla ilgili yeni izlere rastlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.