29. Saraybosna Film Festivali önceki akşam gerçekleşen ödül töreniyle sona erdi. Başkent Saraybosna'daki Ulusal Tiyatro'da düzenlenen törende En İyi Film dalında ödülü Elene Naveriani'nin yönettiği 'Blackbird Blackbird Blackberry' filmi kazandı.

11 Ağustos’ta başlayan 29. Saraybosna Film Festivali, önceki gece gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. Festivalde uzun metrajlı film, kısa film, belgesel film ve öğrenci filmleri kategorilerinde 49 film yarıştı. Bosna Hersek’te 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşın izlerini silmek ve başkenti kültür ve sanatın merkezi haline getirmek hedefiyle çeyrek asırdan fazladır düzenlenen festival, dünyaca ünlü birçok ismi ağırladı. Festivalde daha önceki yıllarda çok sayıda Türk yapımı da ödül aldı. Bu yılki festivalde Nuri Bilge Ceylan’ın ödüllü yapımı ‘Kuru Otlar Üstüne’ ve Mete Gümürhan’ın ‘Beraber’ filmi de festivalin gösterim programıda yer aldı. Gelelim festivalde ödül alan filmlere.

En İyi Yönetmen: Philip Sotnychenko

Bu yıl 29.su düzenlenen festivalde Saraybosna’nın Kalbi ödüllerini alan filmler Ulusal Tiyatro’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Tören öncesi de festivallerin artık gelenekselleşen kırmızı halı geçidi de gerçekleşti. Başkent Saraybosna’daki Ulusal Tiyatro’da düzenlenen törende En İyi Film Ödülü’nü Elene Naveriani’nin ‘Blackbird Blackbird Blackberry’ filmi kazandı. Philip Sotnychenko ise ‘La Palisiada’ filmiyle en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü.

29. Saraybosna Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ‘Lost Country’ filmindeki rolüyle Jovan Ginic alırken, En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise ‘Blackbird Blackbird Blackberry’ filmindeki rolüyle Ekaterine Chavleishvili’ye verildi. En İyi Belgesel ödülüne yönetmen Nemanja Vojinovic’in ‘Bottlemen’ eseri layık görüldü ve En İyi Kısa Belgesel ödülü de yönetmen Sara Jurincic’in ‘Valerija belgeseline verildi. Yönetmen Kumjana Novakova ‘Silence of Reason’ eseriyle İnsan Hakları Ödülü’nü, yönetmen Gergo Somogyvari ise ‘Fairy Garden’ filmiyle Jüri Özel Ödülü’nü aldı. En İyi Kısa Film ödülünü ’27’ filmiyle Flora Anna Buda alırken, En İyi Öğrenci Filmi dalında ödülü ise ‘Falling’ filmiyle yönetmen Anna Gyimesi kazandı.

Hans Zimmer bir dönem çalıştığı BBC Stüdyolarını satın aldı