Hans Zimmer bir dönem çalıştığı BBC Stüdyolarını satın aldı

Oscar ödüllü besteci Hans Zimmer 45 yıl önce çalıştığı BBC Stüdyolarını satın aldı. Beatles'dan Adele'e ünlü isimlerin kayıt yaptığı stüdyolar 12.7 milyon dolara Zimmer ve ortaklarının oldu. Bir zamanlar paten pisti olan stüdyolar neredeyse 100 yıldır albüm kayıtlarına ev sahipliği yapıyor.

Kültür Sanat 16 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Şu anda Avrupa turnesinde olan Hans Zimmer'in konserleri büyük ilgi görüyor.

Beatles, Led Zeppelin, Radiohead, Adele ve daha nicesi kayıtlarını Londra’daki bu stüdyoda yapmıştı. BBC’nin ünlü Maida Vale Stüdyoları’nın artık yeni bir ortağı var. Oscarlı besteci Hans Zimmer, stüdyoların yeni ortağı oldu. Tarihin bir cilvesi bu ya; ünlü besteci 45 yıl önce tam da bu stüdyolarda çalışmaya başlamıştı. Müzisyenin kişisel tarihinde de özel bir yere sahip olan stüdyolarda BBC Senfoni Orkestrası da kayıtlarını gerçekleştiriyor.

Hans Zimmer şu sıral sonbaharda gösterime girecek ‘Dune’ın devam filminin müziklerini yayınlamaya hazırlanıyor. Yılın merakla beklenen filminin tıpkı ilkinde olduğu gibi müziklerine imza atan 65 yaşındaki müzisyen bir yandan da ticari atılımlarıyla da dikkat çekiyor. Frankfurt doğumlu besteci, ‘Love Actually’ ve ‘Cats’ filmlerinin yapımcıları Tim Bevan ve Eric Fellner ile bir birlikte, BBC’ye ait ünlü stüdyoların yeni sahibi oldu.

BBC tarafından yapılan açıklamda stüdyoların aynı şekilde faaliyetlerine devam edeceği vurgulandı. 1909 yılında İngiltere’nin en büyük kapalı paten pisti olarak inşa edilen kuzeybatı Londra’daki bina, 1933 yılında BBC tarafından satın alımış ve stüdyoya dönüştürülmüştü. BBC, satıştan ne kadar gelir elde ettiğini açıklamasa da stüdyolara biçilen değer 12.7 milyon dolar. Satışın da bu doğrultuda gerçekleştiği öngörülüyor. Stüdyoları Hans Zimmer ve ortaklarına satan BBC, Londra’nın doğusunda olimpiyat bölgesinde yeni bir kompleks kurmayı amaçlıyor.

Satış sonrası açıklamalarda bulunan Hans Zimmer, “Burası sanatın hizmetinde devrimci bir bilimin yeriydi, burası elinizden gelenin en iyisini yapmanız için size ilham veren, günün her saati müzik icra edilen ve sanatın ciddiye alındığı bir yerdi. Burası benim gibi mücadele eden bir müzisyenin pes etmesini engelleyen yerdi” dedi. Alman besteci Maida Vale Stüdyolarını ilham veren, öğreten, teknolojik olarak sanata ve insanlığa hizmet eden bir yer haline getirmek istediğini de sözlerine ekledi.

Müzik Radarı'nda Ogün Sanlısoy'dan Sarah Brightman'a herkes varMüzik Radarı’nda Ogün Sanlısoy’dan Sarah Brightman’a herkes var

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.