Adidas, rapçi Kanye West ile işbirliğinin sona ermesinin kendilere zarar verdiğini ve Kuzey Amerika'daki satışların ağır darbe aldığını açıkladı. Şirket, dünyanın en çok kazanan müzisyenlerinden olan Kanye West ile uzun süre özel tasarım serisi üretmişti.

Spor giyim devi Adidas, Kanye West ile ortak ürettikleri marka olan ‘Yeezy’ projesini rapçi Kanye West’in sosyal medya hesabında Yahudi karşıtı yorumlar yayınlamasının ardından sonlandırmıştı. Kanye West, Yeezy markası altında spor ayakkabılar tasarlıyordu. Adidas, yaptığı açıklamada geçen sene sonlandırdğı işbirliğinin yılın ilk çeyreğinde satışlarına 400 milyon euroya mâl olduğunu belirtti. Bu da şirketin toplam gelirinde yüzde 1’lik bir düşüş olduğu anlamına geliyor.

Yatırımcılar Adidas’a öfkeli

Yönetimden gelen “Adidas antisemitizme ve diğer her türlü nefret söylemine tolerans göstermez” açıklamalarının ardından şirket geçen ekim ayında Kanye West ile olan tüm işbirliğini durdurduğunu açıklamıştı. Bununla birlikte firma, stoklarında bulunan Yeezy stoklarını da değerlendirmeme kararı almıştı. Diğer bir deyişle Adidas elindeki Yeezy stoklarını satmayacak.

Uzun yıllar rapçi Kanye West ile işbirliği yapan Adidas’a çok sayıda yatırımcı “bile bile lades” eleştirisinde bulunuyor. Yatırımcılar, Kanye West’in en başından itibaren sorunlu davranışlarıyla bilindiğini, bu yüzden de West ile bu anlaşmanın aslında hiç yapılmaması gerektiğini savunuyor.

Gwyneth Paltrow ve Chris Martin bilinçli ayrılığı yaygınlaştırdıkları için mutlular