Gwyneth Paltrow ve Chris Martin bilinçli ayrılığı yaygınlaştırdıkları için mutlular

Aktris Gwyneth Paltrow ve Coldplay grubunun solisti Chris Martin 2014 yılında boşanmaları sonrası arkadaş kalmayı tercih eden isimlerden. İki çocukları bulunan çiftin bilinçli ayrılık olarak tanımlanan bu durumu yaygınlaştıkları için Paltrow mutlu olduklarını söyledi.

Kültür Sanat 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Gwyneth Paltrow ve Chris Martin 2003 yılında evlenmişti. Çift 2014 yılında boşandı.

Gwyneth Paltrow ve Chris Martin çifti hatırlanacağı üzere 2014 yılında boşanmıştı. Apple ve Moses adında iki çocukları bulunan çiftin boşanmaları sonrası oyuncu Paltrow durumu, bilinçli ayrılık olarak tanımlamış ama buna ek bir yorum getirmemişti. Paltrow, boşanma sonrası kullandığı bilinçli ayrılık ifadesiyle ne demek istediğini yıllar sonra açıkladı ve kültürel değişimde nasıl bir rol oynadığını değerlendirdi.

Paltrow ve Martin çocuklarıyla birlikte.

28 Nisan Cuma kişisel Instagram hesabında takipçileriyle yaptığı soru-cevap etkinliğinde gelen bir soru üzerine Paltrow, bilinçli ayrılık ifadesinin kendi icadı olmadığını ama Chris Martin ile birlikte boşanmaları biraz daha kolay ve mutlu hale getirebilmekten gurur duyduğunu belirtti. Paltrow, “Sokakta yürürken biri yanıma geldi ve bu kavramı tanıttığın için teşekkür etti. ‘Çünkü’ dedi ‘Eski sevgilimle iyi arkadaş olduk’. Bu da beni epey gururlandırıyor. Bu kültürel değişimde küçük de olsa bir rol oynayabildiğimiz için çok mutluyum” dedi.

Aslında bilinçli ayrılık ifadesini kullanan ilk isim yazar Katherine Woodward Thomas. Thomas, bu ifadeyi ilk kez kullandığında kimileri onunla alay etmiş kimileri de uzun süre kavramı tartışmıştı. Genel manada ayrılan çiftlerin arkadaş kalabilmeleri ve boşanma sonrası dönemde de insani ilişki kurabilmelerini savunan bu kavram bugün çok daha yaygın bir kullanıma sahip.

Gwyneth Paltrow ve Chris Maritn yeni sevgilileriyle birlikte tatilde.

Yeni sevgilileriyle birlikte tatile çıkıyorlar

Önce yıldızlar dünyasında yaygınlık kazanmaya başlayan boşanmış çiftlerin arkadaş kalma hali, günümzüde git gide daha fazla kabul görmekte. Buna iyi örneklerden biri de Gwyneth Paltrow çifti. Çocuklarıyla birlikte tatile çıkmaya devam eden Paltrow-Martin ikilisine yeni sevgilileri de eşlik ediyor.

Paltrow’dan ’50 yaş’ yorumu: Korkum boşaymış, harikayım 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.