Brit Ödülleri dün gece Londra'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 26 yaşındaki İngiliz müzisyen Raye aday gösterildiği altı dalın beşinde ödül kazanarak gecenin yıldızı oldu.

Rachel Keen ya da nam-ı diğer Raye dün gece düzenlenen Brit Ödülleri’nin yıldızı oldu. 1977 yılından bu yana düzenlenen ve İngiltere’nin müzik alanında en prestijli ödüllerinde 26 yaşında müzisyen Yılın Sanatçı başta olmak üzere heykelleri topladı. 2014’te İngiliz müzik piyasasına adım atan müzisyen, İngiltere’den son dönemde çıkan en büyük küresel yıldızlardan biri olmayı başardı.

İlki 1977’de düzenlenen ve o yıl Beetles’ın ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ ile En İyi Albüm, Queen’in ise ‘Bohemian Rhapsody’ ile En İyi Şarkı ödülünü kazandığı yarışmada bu yıl her iki ödülü de 26 yaşındaki Raye kazandı. ‘Escapism’ ile yılın en başarılı şarkılarından birine imza atan İngiliz müzisyen bu bestesiyle Yılın Şarkısı ödülünü kazandı. Üstelik Lewis Capaldi, Dua Lipa, Ed Sheeran gibi güçlü rakipleri geride bırakarak…

Raye ödülleri topladı

‘My 21st Century Blues’ adını taşıyan albümüyle de En İyi Albüm kategorisinde ödül kazanan Raye En İyi Yeni Sanatçı, En İyi R&B Sanatçısı ve Yılın Şarkı Yazarı dallarında ödül kazandı. Toplam beş dalda ödül kazanan müzisyenin eli boş döndüğü tek kategori ise En İyi Pop Sanatçısı oldu. Kategorinin kazananıysa Dua Lipa oldu.

Annesi Gana ve İsviçre asıllı babasıysa İngiliz olan Raye müzikle iç içe bir ailede dünyaya geldi. Babası kilise korosunun yöneticisi, annesi ise bu koronun üyesi olan müzisyen ailesi sayesinde çok küçük yaştan itibaren müzikle tanıştı. Ella Fitzgerald, Nina Simone, Lady Gaga ve Lauryn Hill gibi müzisyenlerden etkilenen şarkıcının 2023’te yayınladığı ilk albümü ‘My 21st Century Blues’ Esquire ve Variety gibi dergilerde Yılın Albümü seçildi.

Miley Cyrus’a bir ödül de Londra’dan

Londra’nın en önemli etkinlik salonlarından Earls Court’ta gerçekleşen Brit Ödülleri Töreni’nde ödülleri Raye toplarken başka müzisyenlere de birkaç ödül bıraktı. ‘Flowers’ ile 2023’ün en büyük çıkışlarından birini yapan Miley Cyrus Grammy’nin ardından Brit Ödülleri’nden de eli boş ayrılmadı. Cyrus gecede En İyi Uluslararası Şarkı ödülünü kazandı. Yılın En İyi Uluslararası Grubu ödülünü Boygenius kazanırken SZA da En İyi Uluslararası Müzisyen oldu. Öte yandan Bring Me to the Horizon En İyi Alternatif Grup dalında ödülün kazandı.

Calvin Harris En İyi Dans Sanatçısı olurken, Brit Ödülleri’nden Jungle da ödülle ayrıldı. İngiliz grup Yılın Grubu ödülünün sahibi oldu. The Last Dinner Party ise Yılın Yükselen Yıldızı olarak seçildi.

Metallica bu sene olmadı, seneye yüzde 90 geliyor: ‘2025 yılı, 1993’ü aratmayacak’