Metallica bu sene olmadı, seneye yüzde 90 geliyor: ‘2025 yılı, 1993’ü aratmayacak’

Kara haber dün gece geldi. Metallica konserinin bu sene gerçekleşemeyeceğini organizatör Cengizhan Yeldan duyurdu. Sorularımızı yönelttiğimiz Yeldan grubun seneye büyük ihtimalle geleceğini ve 2025'in efsanevi 1993 yılını aratmayacağını söyledi.

Kültür Sanat 2 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Metallica, geçen yıl '72 Seasons' adlı yeni albümünü yayınlamıştı.

Türkiye özellikle de İstanbul bu yaz birbirinden sansasyonel konserlere ev sahipliği yapmaya hazırlanırken bu pastanın çileği olarak beklenen Metallica ne yazık ki gelemeyecek. Ancak şu an için karalar bağlamaya gerek yok. Herkesi üzen bu haberi dün sosyal medya hesabından duyuran organizatör Cengizhan Yeldan’a ulaştık. Bir önceki konuşmamızda maliyetlere vurgu yapan Yeldan şu an üzgün olan müzikseverleri heyecanlandıracak bir açıklama yaptı. Bir de müjde verdi.

Sadece Metallica değil, 1993 gibi bir yaz bizleri bekliyor

Bu yıl Metallica konserinin gerçekleşemeyeceğini açıklayan Cengizhan Yeldan, 2025’te konserin yüzde 90 gerçekleşeceğini söyledi. Tabii güvenlikle ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşanmazsa… Konserin en az 50 bin kişiyi alabilecek bir mekânda gerçekleşeceğini söyleyen Yeldan, heyecan uyandıran bir açıklamada daha bulundu. “Her şey yolunda giderse 2025 yılı 93 yazını aratmayacak” diyen Yeldan, önümüzdeki yıl çok büyük konserlerin gerçekleşeceğini müjdeledi. Bu yıl Avrupa’nın pek çok şehrinde ’72 Seasons’ albümünün turnesi kapsamında konserler veren grup, performanslarına önümüzdeki yıl da devam edeceğini açıklamış ancak yer ismi vermemişti.

İstanbul’un kültürel tarihinde büyük bir yere sahip 1993 yılı dünya çapında yıldızların konserlerine tanıklık etmişti. Michael Jackson, Metallica, Madonna, Guns’n’Roses, Elton John, Sting, Bon Jovi ve Scorpions 1993 yılı boyunca ağırlıklı olarak Beşiktaş İnönü Stadı’nda konser vermiş ve Türkiye’de stadyum konseri kültürünün yaygınlaşmasına büyük katkı sunmuştu.

Gardıropları açın! 2024 siyah tişörtleri çıkarma yılıGardıropları açın! 2024 siyah tişörtleri çıkarma yılı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.