Kreşendo’nun düzenlediği İstanbul’un müzik buluşması Bu Festival Bizim 1-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye'den müzisyenlerin yanı sıra festivalde bu sene Yunanistan'ın Eurovision temsilcisi Marina Satti de sahne alacak.

Bu Festival Bizim üç yaşında. “Mutluluğun Ritmi” temasıyla gerçekleşecek festival, müzik festivallerine yeni bir soluk getirme amacıyla düzenleniyor. 1-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Bu Festival Bizim ilham verici konuşmalar, atölyeler ve konserlerle dolu bir program sunuyor.

Festivale Yunanistan’dan misafir var

Bu Festival Bizim, çok sesli müzik sahnesi için çıktığı yolun üçüncü yılında ağırlayacağı sanatçılarla da dikkat çekiyor. 2024 yılında Eurovision şarkı yarışmasında Yunanistan’ı temsil eden başarılı sanatçı Marina Satti, ilk Türkiye konserini Kreşendo organizasyonuyla 1 Kasım’da Volkswagen Arena’da gerçekleştirecek. Selût’un yenilikçi ve deneysel performansıyla başlayacak olan konser, Nova Norda’nın enerjik performansının ardından Yunan, Arap ve Balkan müziğiyle pop müziğini kendine has bir tarzda birleştiren Marina Satti’yle devam edecek.

Bu özel performansın ardından 3 Kasım’da ise Salon İKSV’de alternatif müzik sahnesinin öne çıkan müzisyenlerinden Dilay Dal, Sera Savaş, Maya Perest, Melisa Karakurt ve Kardelen dinleyicileriyle buluşacak. 8 Kasım’da ise festivalin kapanışı Postane’de Selin Baycan konseriyle gerçekleşecek.

Müziğin yanında söyleşilerle festival zenginleşiyor

Müzik, dans, hareket, yaratıcılık alanında gerçekleşecek etkinlikler arasında Şükrü Kibar ile Dans ve Hareket: Boybye Class, Simge Pınar ile Yaratma Cesareti & Şarkı Yazma Atölyesi, Çağıl Kaya ile Vokal Atölyesi: Temel Teknikler ve Leyan Senay ile Ritim Atölyesi yer alıyor.

Dansçıların sokak dansı türlerinde birbirlerine meydan okuduğu ve dans pistinin yıldızının kim olduğuna seyircilerin karar verdiği yarışma Red Bull Dance Your Style Türkiye şampiyonları Aydan Uysal ve Volkan Arıcı, Hip hop, popping ve house gibi dans türlerini kapsayacak ve her seviyeden uygun dansçıya uygun workshop’u ile 3 Kasım’da Salon İKSV’de olacak.

Festivalin teması ‘Mutluluğun Resmi’

Festivalin teması “Mutluluğun Ritmi” çerçevesinde ilerleyecek ilham verici konuşmalar, katılımcıları birlikte düşünmenin, eğlenmenin gücünü keşfetmeye teşvik edecek. Müzik ve psikoloji arasındaki ilişkinin tartışılacağı “Müzisyenlerin (Akıl) Sağlığı: Müzik Sektöründe Mutluluğun Resmini Çizebilir Miyiz?” başlıklı oturum, Deniz Koloğlu’nun moderatörlüğünde İdil Meşe, Özge Ç. Denizci’nin katılımıyla gerçekleşecek.

Dayanışma ve birlikte hareket etmenin önemine vurgulayacak “Mutluluğu Paylaşmak: Birlikte İyi, Birlikte Güçlü” başlıklı panelde Bihter Ayyıldız’ın rehberliğinde Kaya Demiral, Yağmur Çoban ve Emre Güzel farklı disiplinlerden gelen deneyimleriyle ilham verici hikayeler sunacaklar. “Karanlık Zamanlarda Umudu ve Mutluluğu Konuşmak” isimli oturumda ise Olcay Akyıldız, Zeynep Uysal ve Hande Ortaç  edebiyatın karanlık zamanları anlatma gücünü ve alternatif anlatılarla kurulan var olma mücadelesini tartışacaklar.

UNESCO Destekli Bir Buluşma: Müzikte Eşitlik Projesi 

Kreşendo’nun UNESCO Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Fonu (IFCD) ile desteklenen “Müzikte Eşitlik Projesi” , Bu Festival Bizim kapsamında 6 Kasım’da ilk etkinliğini gerçekleştirecek. Hollanda Konsolosluğu ev sahipliğinde Goethe-Institut İstanbul katkılarıyla gerçekleşecek etkinlik, müzik sektöründeki farklı aktörlerin ihtiyaçlarını tespit etmek ve sektör içi engelleri aşmak üzere anlamlı adımlar atmayı hedefliyor.

Bir vedanın yıldönümü: Leonard Cohen’den son şarkılar