Francis Ford Coppola'nın başyapıtlarından biri olarak kabul edilen 'Konuşma' filmi televizyon dizisi olarak geri dönüyor. İşinin ehli gözetleme uzmanı Harry'nin hikâyesine odaklanan filmin uyarlamasında başrolde bu kez bir kadın olacak.

70’ler Amerikan sinemasının en önemli sinemacılarından biri Francis Ford Coppola’nın 1974 yapımı ‘The Conversation/Konuşma’ filmi televizyon dizisi olarak geri dönüyor. ‘Baba’ serisiyle sinema tarihine geçen Coppola’nın kariyerindeki başyapıtlardan olan film J.C. Chandor tarafından yazılıp yönetilecek.

Coppola bu filmi ‘Baba’ serisinin ilk iki filmi arasında çekmişti. ‘Konuşma’nın başrolü Gene Hackman, San Francisco’da üç kişinin ölümüne neden olan ve bu nedenle vicdan azabı duyan, işinde usta gözetleme uzmanı Henry Caul’u canlandırıyordu. Kadroda Hackman’a Harrison Ford, John Cazale, Phoebe Alexander, Frederic Forrest, Cindy Williams, Elizabeth MacRae, Allen Garfield, Teri Garr, Michael Higgins, Robert Shields ve Mark Wheeler eşlik etmişti.

Diziyle ilgili bilgiler henüz sınırlı ancak uyarlamada işinin ehli gözetleme uzmanının bu kez kadın olacağı açıklandı. Oyuncu kadrosu için kesinleşmiş herhangi bir isim de yok. Kaynaklar ayrıca yapımın mini dizi değil birkaç sezon devam edecek bir proje olacağını da aktardı.

Ve Coppola sinemaya geri dönüyor: ‘Megalopolis’ pek yakında!