'Hızlı ve Ölü' filminde The Kid Herod'u canlandıran Leonardo DiCaprio rolü Sharon Stone sayesinde alabildi. Öyle ki Stone, genç yetenekle çalışmak için maaşını da kendi cebinden ödedi. DiCaprio ise Stone'a hâlâ minnettar.

Hollywood’un gözde isimlerinden Leonardo DiCaprio’nun da bir zamanlar elinden tutan biri vardı: Sharon Stone.

DiCaprio o zamanlar Oscar’a da aday gösterilen 1993 yapımı ‘Gilbert’in Hayalleri/What’s Eating Gilbert Grape’ filmiyle büyük çıkış yakalamıştı. Bu ivme 1995 yapımı western filmi ‘Hızlı ve Ölü’nün seçmelerine girmesine de vesile oldu. Ancak yapımcılar rolü bu genç aktöre verme konusunda tereddüt etti. İşte tam o sırada devreye Sharon Stone girdi. ‘Temel İçgüdü’nün yıldızı Stone, DiCaprio ile çalışmayı o kadar çok istiyordu ki cebinden para vermeye de hazırdı. Neticede de öyle oldu. Stone filmin bir diğer yıldızı Russell Crowe ve DiCaprio’yu bir araya getirdi.

DiCaprio son olarak Martin Scorsese imzalı ‘Dolunay Katilleri’nde(2023) rol aldı.

‘Teşekkürlerim asla yetmeyecek’

DiCaprio’nun anlattığına göre Stone, kendisi ve Crowe ile çalışmak istediğini net şekilde vurgulamış. Oyuncu yaptığı yeni bir açıklamayla Stone’a çok kez teşekkür ettiğini, ancak bunun hiçbir zaman yeterli olmayacağını söylüyor: “İnanılmazdı. Daima sinemayı savundu, diğer oyunculara fırsat verme konusunda elinden geleni yaptı. Fiziksel olarak teşekkür edip bir hediye alabildim mi hatırlamıyorum ancak ne kadar teşekkür etsem de yeterli olmayacak. Ona her zaman minnettarım.”

Stone 2021 tarihli ‘The Beauty of Living Twice’ adlı anı kitabında da filmin stüdyosu TriStar Pictures’ın DiCaprio’yu kadroya almayı reddettikten sonra DiCaprio’nun maaşını kendisinin ödediğini şu sözlerle açıklamıştı: “Bu çocuk, Leonardo DiCaprio, birkaç genç oyuncu arasında doğru olanı yakalayan tek kişiydi. Stüdyo bu kadar çok istiyorsam parasını kendi maaşımdan ödeyebileceğimi söyledi. Ben de yaptım.”

Leonardo DiCaprio ‘Kara Şövalye’de oynayabilirdi