Leonardo DiCaprio ‘Kara Şövalye’de oynayabilirdi

Christopher Nolan imzalı 'Kara Şövalye' serisinde Leonardo DiCaprio'yu kötü adam rolünde izleyebilirdik. Warner Bros film stüdyosunun başkanı yönetmen Nolan'a 'Riddler' adlı  kötü karakteri canlandırması için DiCaprio'yu önermiş ancak teklif kabul edilmemiş.

Kültür Sanat 25 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
DiCaprio son olarak Martin Scorsese imzalı 'Dolunay Katilleri'nde rol aldı.

Oscar ödüllü oyuncu Leonardo DiCaprio kariyerine birçok unutulmaz yapım ve rol sığdırdı, ödüller kazandı. Bu unutulmaz rollerden biri Christopher Nolan’ın ‘Kara Şövalye/The Dark Knight’ serisinde olabilirdi.

Yapımcıdan di Caprio önerisi

Nolan’la birlikte üç ‘Batman’ uyarlamasını yazan David S. Goyer, ‘Happy Sad Confused ‘adlı podcast programında verdiği röportajda 2008 yapımı ‘Kara Şövalye’ hakkında açıklamalar yaptı. Goyer,  ‘Kara Şövalye’nin galasında Warner Bros film stüdyosunun başkanının yönetmen Nolan’a ‘Riddler’ adlı  kötü karakteri canlandırması için di Caprio’yu önerdiğini söyledi.Eğer kabul edilseydi, oyuncu 2012 yapımı devam filmi ‘Kara Şövalye Yükseliyor’ da rol alacaktı.

Teklif hemen geri çevrilmiş

Riddler karakterini daha önce 1995 yapımı ‘Batman Daima’da Jim Carrey; 2022 yapımı ‘The Batman’de ise Paul Dano canlandırmıştı. Goyer konuşmasının devamında bu önerinin hemen geri çevrildiğini söyledi. “Roller filmin temasına göre seçiliyor ve bu şekilde çalışmıyoruz” diyerek önerinin neden kabul edilmediğini de açıkladı.

Jake Gyllenhaal da Batman olabilirmiş

Di Caprio belki bu filmde Nolan ile çalışamadı ancak kısa süre içinde yönetmenle bir araya geldi. Di Caprio, 2010 yapımı Warner Bros yapımı gerilim filmi ‘Başlangıç/Inception’ta başrolü üstlenmişti. Goyer’in açıklamaları bununla da sınırlı kalmadı. Söyleşide ayrıca ‘Kara Şövalye’ üçlemesinde Bruce Wayne/Batman rolünü neredeyse Jake Gyllenhaal’a verileceğini ancak en sonunda Christian Bale’a teslim edildiğini de söyledi.

Matt Damon'dan Nolan istisnası: O ararsa oynarımMatt Damon’dan Nolan istisnası: O ararsa oynarım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.