Çizgi roman efsanesi Joker İstanbul'a geliyor. Hem de Osmanlı'nın son dönemlerinde geçen bir hikâyeyle. Metin Akdülger'in DC Comics için yazdığı macerayı illüstratör Ethem Onur Bilgiç resmetti. Kitap 21 Eylül'de çıkıyor.

Joker, Gotham City’den yola çıktı. Yeni duraklarından biri de İstanbul olacak!. Üstelik 20. yüzyılın başlarında geçecek bir hikâyeyle. Metin Akdülger’in yazdığı hikâyede Joker, Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında İstanbul sokaklarında dolaşıyor. DC Comics’in dünyanın birkaç kentinde olacak şekilde hazırladığı projenin İstanbul ayağının çizimleriyse Ethem Onur Bilgiç’e ait. Jbc Yayıncılık tarafından yayınlanacak kitabın okurla buluşma tarihi 21 Eylül.

Bir İstanbul beyefendisi Joker

Yakında devam filmiyle beyazperdeye gelecek Joker, İstanbul’da geçen hikâyesinde fesli, takım elbiseli ve kaytan bıyıklı haliyle karşımıza çıkacak. İlk kez Gotham City dışında taşınan hikâyenin İstanbul ayağında bizleri neler bekliyor şimdilik sürpriz. Lakin çizer Ethem Onur Bilgiç’in sosyal medya hesabından paylaştığı görseller çizgi roman tutkunlarını heyecanlandırmaya yetti. Bilgiç’in duyurusundan sonra pek çok X kullanıcısı DC Comics evreninin bu özel gelişmesini sevinçle karşıladıklarını belirtti.

1900’lerin başında geçen hikâyede Joker, bir İstanbul beyefendisi görünümünde.

İstanbul bir efsaneyi ağırladı: Placido Domingo’dan unutulmaz performans