Tüm zamanların en çok kazanan müzisyenleri arasında yer alan Sir Elton John servetini dağıtma konusunda da cömert. Yapılan bir araştırma 77 yaşındaki müzisyenin hayır kurumlarına günde 80 bin dolar bağışladığını ortaya çıkardı.

Uzun soluklu dünya turnesini birkaç ay önce bitiren Elton John artık bu denli büyük çaplı işlere imza atmayacağını duyurmuştu. Son olarak Glastonbury Festivali’nde sahne alan 77 yaşındaki yıldız müzisyen 500 milyon dolarlık servetiyle en çok kazanan sanatçılar listesinde de kendine yer bulmuş durumda. Rekor kıran albüm satışları, kapalı gişe turne programlarıyla 55 yılı geride bırakan müzisyen sosyal sorumluluk projelerinde öncü tavrıyla tanınıyor. Onun için dünyanın en cömert müzisyeni desek abartmış olmayız.

Elton John yılda en az 34 milyon dolar bağışlıyor

Daily Mail gazetesinde yer alan bir habere göre Sir unvanlı Elton John her gün on binlerce dolarlık bağış yapıyor. Müzisyenin bir günde hayır kurumlarına yaptığı ortalama bağış 80 bin dolar. Bu da ayda ortalama 2 milyon 400 bin dolara denk geliyor. Yıllık rakam ise çok daha büyük. Gazetenin haberine göre yıldız müzisyenin yaptığı bağış miktarı yılda yaklaşık 34 milyon dolar.

Bu rakamlar Elton John’u İngiltere’nin en cömert ismi yaparken onu takip eden isimse bir yazar. Harry Potter serisiyle tüm dünyada milyonlarca satış rakamına ulaşan J.K. Rowling listenin ikinci sırasında yer aldı. Rowling’in yardımlar için harcadığı para günlük ortalama 70  bin dolar. Listenin üçüncü sırasında Formula 1 pilotu Lewis Hamilton var.

Kralın taç giyme töreninde sahne alacak isimler açıklandı: Elton John da teklifi reddetti