Kralın taç giyme töreninde sahne alacak isimler açıklandı: Elton John da teklifi reddetti

Sadece Birleşik Krallık’ın değil tüm dünyanın ilgiyle takip edeceği Kral 3. Charles’ın taç giyme merasimi için geri sayım devam ediyor. 7 Mayıs’ta Windsor Şatosu’nda gerçekleşecek olan merasimde sahne alacak solistler BBC tarafından açıklandı. Elton John'un ise teklifi reddettiği söyleniyor.

Kültür Sanat 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Lionel Richie, Katy Perry ve Andrea Bocelli konserde sahne alacak.

Kraliçe 2. Elizabeth’in 8 Eylül 2022’de vefat etmesi tüm dünyada günlerce haberlerde ilk sırada yer aldı. Tam 70 yıl boyunca tahtta kalan Kraliçe 2. Elizabeth’in vefatının ardından en büyük oğlu Charles’ın tahta geçeceği ilân edilmişti. Kral 3. Charles’ın taç giyme merasimi için geri sayım devam ediyor. Muhtemelen yüz milyonlarca insanın takip edeceği tören 7 Mayıs’ta Windsor Şatosu’nda gerçekleşecek.

71 yıl sonra bir ilk gerçekleşecek

Dile kolay; 1952 yılından beri ilk kez bir taç giyme töreni gerçekleşecek ve Handel’in artık Şampiyonlar Ligi’nde her maçta duyduğumuz ‘Zadok the Priest’ bestesinin tam halini dinleyeceğiz. Geleneklerine olan sıkı bağlarıyla bilinen İngilizler fırsattan istifade bu yönlerini cömertçe sergileyecek. 2012 Londra Olimpiyatları için yaptıkları ve adeta bir yıldızlar geçidine dönen gösterinin bir benzerini izlemeye hazır mısınız?

Handel’in, Kral 2. George’un tahta çıkma töreni için 1727’de bestelediği ‘Zadok the Priest’ dışında seslendirilecek besteler için solist arayışı da sona erdi. BBC yaptığı açıklamayla 70 yıl aranın ardından gerçekleşecek olan bu özel günde sahne alacak isimleri açıkladı. Pop efsanesi Lionel Richie’nin yanı sıra Katy Perry ve opera sanatçıları Andrea Bocelli ve Sir Bryn Terfel gibi uluslararası yıldızların da katılacağı konser 20 bin kişinin önünde gerçekleşecek. Töreni canlı yayınla ekranlara taşıyacak olan BBC, heyecanı artırmak için konserde yer alacak isimlerin sadece bir bölümünü duyurdu.

Adele ile Kylie Minogue da reddetmiş

Elton John, Adele ve Kylie Minogue gibi isimlerin BBC’nin teklifini reddettiği konuşulurken kurumdan sahne alacak ilk isimlerin açıklanması dikkat çekici bir tesadüf oldu. Elton John’un teklifi neden reddettiği açıklanmazken geçmişte Lady Diana ile yakın arkadaşlığı bilinen sanatçının Charles ile arasının bozuk olduğu iddia edilmişti. BBC’ye göre konser “sevgi, saygı ve iyimserlik temalarıyla, dört ulusu, topluluklarını ve İngiliz Milletler Topluluğu’nu kutlayarak ulusun tarihinde yeni bir sayfa açacak”.

Sanatçıların birçoğu kraliyet ailesi için sahne alma geçmişine sahip. Bugünlerde Gary Barlow, Howard Donald ve Mark Owen’dan oluşan Take That, yıllar boyunca birçok Kraliyet Variety Performansı’nda sahne aldı ve Prince’s Trust hayır kurumunu destekledi. Barlow, 2012 yılında Kraliçe 2. Elizabeth’in Elmas Jübilesi için Buckingham Sarayı önünde düzenlenen konserin küratörlüğünü yapmıştır.

Stadyum konserleri geri döndü: Seyirciler bin dolara ulaşan fiyatlardan şikâyetçi

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.