Bir zamanlar dünya siyasetine yön veren Barack Obama şimdi sinema dünyasına fikir veriyor. Obama, yapımcısı olduğu Julia Roberts ve Ethan Hawke'li ''Leave the World Behind' filminin senaristine yorumlarıyla fikir vermiş. Senarist ve yönetmen Sam Esmail, 'Obama beni dengeledi' diyor.

Bir zamanlar dünya siyasetine yön veren Barack Obama şimdi sinema dünyasına fikir veriyor.

Başrollerinde Julia Roberts, Ethan Hawke ve Mahershala Ali’nin yer aldığı Sam Esmail imzalı ‘Leave the World Behind’, insanların kriz anlarında nasıl değiştiğini ve ilişkilerin birden paramparça olabileceğine odaklanan bir hikaye. Film, Barack ve Michelle Obama’nın yapım şirketi Hinger Ground tarafından üretiliyor.Film, Rumaan Alam imzalı aynı isimli romanın uyarlaması.

‘Obama’nın sözleri beni korkuttu’

8 Aralık’ta Netflix’te yayınlanacak filmin senaristi ve yönetmeni Esmail, tanıtım çalışmaları kapsamında röportajlar vermeye devam ediyor. Esmail, son demecinde Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Barack Obama’nın kendisine senaryo hakkında bazı öneriler verdiğini ve bu önerilerin filmin son halini şekillenmesinde etkili olduğunu ancak ilk başlarda kendisini korkuttuğunu da  söyledi:

“Genelde kurgusal şeyler yazıyorum, mümkün olduğunca gerçek hayata sadık kalmaya çalışıyorum. Ama bazen abartıp dramatize ediyorum. Ve eski başkanın size bazı ayrıntılarda hata yaptığınızı söylemesini duymak… Çok fazla hata yaptığımı düşündüm, bu sözleri duymak beni korkuttu.”

Roberts ve Hawke, 2018 yapımı ‘Let’s Dance’ filminde de birlikte rol almışlardı.

Esmail’e göre Obama’nın yorumları yaşadığı bu ikilemde kendisini dengelemesine vesile olmuş:

“Karakterler ve onlara duyduğumuz sempati konusunda birçok notu vardı. Gerçekten iyi bir film izleyicisi  olduğunu söylemeliyim. Aynı zamanda kitabı da okuduğu için notları bu yöndeydi. Gerçekten iyi bir film görmek istediğini anladım. Yorumları vesilesiyle ben de kendimi dengeleyebildim.”

Eski başkanın sinema sevgisi ezelden

2009-2017 yılları arasında ABD başkanı olan Obama edebiyat ve sinemaya ilgisini her fırsatta dile getiriyor. Eski başkanın bir de geleneği var. Yıl sonunda sevdiği kitap, film ve müzik listelerini paylaşıyor.

Ahmet San açıkladı: ‘Yılmaz Güney projesinden sorunlar halledidi, çok güzel bir film yolda’