Ahmet San açıkladı: ‘Yılmaz Güney projesinden sorunlar halledidi, çok güzel bir film yolda’

Yapımcı Ahmet San, Yılmaz Güney'in hayatına odaklanan bir film hazırlığında olduğunu duyurmuştu. Ancak Fatoş Güney'in 'Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun' kitabından uyarlanacak filmde, Güney ile anlaşmazlıklar yaşanınca proje durma aşamasına geldi. Projenin akıbeti belirsizken yeni bir açıklama geldi.

San, Fatoş Güney ile sorunların çözüldüğünü ve projenin devam ettiğini açıkladı: "Yılmaz Güney filmi planlandığı gibi gidiyor ve çok müthiş bir film olacak."

Kültür Sanat 27 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Yılmaz Güney.

Takvimler Nnsan ayını gösterirken sinemanın Çirkin Kralı Yılmaz Güney’in hayatına odaklanan bir filmin çalışmalarına başlandığı duyuruldu. Yapımcılığını organizatör Ahmet San’ın üstlendiği film, Fatoş Güney’in ‘Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun’ kitabından uyarlanacaktı.

Ancak biyografik filminin çekimleri çıkmaza girdi. Fatoş Güney, sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetti. Filmin akıbeti belirsizdi ancak yeni gelişmeler sorunların çözüldüğünü ortaya çıkardı. Gökay Kalaycıoğlu ile 360 Derece’ programına konuk olan San, Güney ile sorunların çözüldüğünü ve projenin devam ettiğini açıkladı.

‘Her şey planlandığı gibi gidiyor’

Proje için sözleşmelerin imzalandığını ve güzel bir film olacağını söyleyen San, “Anlaşmazlıklar olabilir” diyerek sorunların çözüldüğünü açıkladı: “Yılmaz Güney filmi için sözleşmeleri imzaladık. Fatoş Yılmaz zaten benim çok değer verdiğim bir arkadaşım. Yola çıktık ve devam ediyoruz. Anlaşmazlıklar olabilir. Ben hiç agresif değilim. Yılmaz Güney filmi planlandığı gibi gidiyor ve çok müthiş bir film olacak.”

‘Onu hadsiz buluyorum’

Programda ayrıca San’a Güney hakkında “Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği, kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim” ifadelerini kullanan oyuncu Farah Zeynep Abdullah’ın açıklamaları da soruldu. San, Abdullah’ı sert sözlerle eleştirdi:

“Onu hadsiz buluyorum, birikimi bile yetmez. Genç hanım arkadaşımızın kültür seviyesi onu algılayabilecek ve o ulvi lafları söyleyebilecek bir şey değil. Laflarına baktığınız zaman da tamamen magazinsel.”

Yılmaz Güney'in ailesinden Abdullah'a tepki: Bu yorumlar samimiyetsiz bir alkış alma hezeyanıYılmaz Güney’in ailesinden Abdullah’a tepki: Bu yorumlar samimiyetsiz bir alkış alma hezeyanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.