Göbeklitepe'nin binlerce yıllık tarihi Roma'da sergileniyor. 12 bin yıllık üç T taşının birebir ölçülerdeki replikası ve Göbeklitepe Karşılama Merkezi'nde gösterilen filmlerin İtalyanca altyazılı versiyonu altı ay boyunca Kolezyum'da.

İnsanlığın sıfır noktası Roma’da sergileniyor. Göbeklitepe’deki üç T yapısının replikaları Roma’daki Kolezyum’da. Göbeklitepe Karşılama Merkezi’nde gösterilen filmlerin İtalyanca alt yazılı kısaltılmış versiyonu da ziyaretçileri ağırlamaya başladı. Sergi 20 Nisan 2025 tarihine kadar ziyaretçi ağırlamaya devam edecek.

Kolezyum ve Roma Forumu Arkeolojik Sahası Direktörü Alfonsina Russo’nun bakanlığın davetiyle Türkiye’ye yaptığı ziyaretin ardından karşılıklı istişareler yapıldı. Roma’nın ikonik binaları arasında bulunan Kolezyum’da, Göbeklitepe’de yer alan üç eserin replikası, Göbeklitepe Karşılama Merkezi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunulan filmlerden kesitler, çeşitli dijital çalışmalar ve bilgi panoları yer alıyor.

Sergi 20 Nisan 2025’e kadar açık kalacak.

Göbeklitepe ekmeği Roma’da

Sergi Kolezyumun ikinci katında, ziyaretçilerin geçtiği bir alanda 20 Nisan 2025 tarihine kadar devam edecek.  Sergide yer alacak metinler, fotoğraflar ve sergi katalog bilgileri, Taş Tepeler Projesi yürütücüsü Prof. Dr. Necmi Karul ve ekibi tarafından hazırlandı.

Sergi süresince  belirlenecek programla Taş Tepeler Projesi ve Kazıları Prof. Dr. Necmi Karul ve Arslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli tarafından konferanslar verilecek.

Anadolu’dan tarih fışkırıyor: İşte yılın öne çıkan 10 arkeolojik keşfi

Tarih ve kültür eğitimi işe yaradı: 10 yaşındaki Onur Türkiye’nin en genç bağışçısı