İstanbul'un simgelerinden Galata Kulesi'ndeki restorasyonda son aşamaya gelindi. Üç ay önce külah kısmında başlayan restorasyon bitti. Şimdi deprem için güçlendirme çalışması başladı. Tarihi kule bir ay boyunca kapalı kalacak.

Galata Kulesi’nde dün hummalı bir çalışma vardı. İstanbul’un tarihi simgesine bakır kaplama âlemi birkaç saat süren çalışmayla külahının tepesine kondu. 270 kilo ağırlığındaki âlemin yeniden yerine konma işlemi meydandaki turistler tarafından da ilgiyle takip edildi. Dört parçadan oluşan bakır âlemin tekrar yerine konması sonrası şimdi sırada tarihi yapının depreme yönelik güçlendirme ve bakım çalışmalarının son safhası var.

Galata Kulesi’ndeki çalışmalar geçen yıl kasım ayında başlamıştı.

Galata Kulesi bir ay sonra açılacak

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Galata Kulesi’nin bir ay kapalı kalacağı duyuruldu. Depreme karşı güçlendirme ve bakım çalışmaları nedeniyle tarihi kule önümüzdeki bir ay boyunca ziyarete kapalı kalacak. 21 Aralık 2023’te 10Haber‘de duyurduğumuz üzere yetkililer kuledeki çalışmaları leyleklerin İstanbul’a göçü başlamadan bitirmek için yoğun bir çaba sarfediliyor. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, çalışmalarda kuş yuvalarına yönelik hassasiyet vurgulanırken çalışmaların bu göç dönemi gözetilerek tamalanacağı belirtildi.

Efes’ten sonra Afrodisias da geceleri aydınlanacak