Hande Yener ustası Sezen Aksu'a saygı duruşunda. Şarkıcı Hande Bizi Sezen’e Götür adlı konserde Sezen Aksu şarkılarını senfoni orkestrası eşliğinde seslendirecek. Takvimler 28 Eylül'e işaretlenebilir.

Türk pop müziğinin en önemli isimlerinden Hande Yener’in hayatında Sezen Aksu’nun çok önemli bir yeri var. Müziğin kraliçesi Sezen Aksu pek çok genç sanatçının yolunu açsa da Hande Yener tam anlamıyla hayatını değiştirdiği isimlerden biri.

Müzik kariyerine başlamadan önce Sezen Aksu’ya ulaşmak için çabalayan Yener nihayet amacına ulaşmış, Aksu’ya geri vokallik ve asistanlık yapmıştı. Daha sonra kariyerinde emin adımlarla ilerleyen Yener’in yeri Sezen Aksu’da da ayrı. Aksu, Yener’i “benim çocuklarımdan” diyerek tanımlıyor. Aksu 2017 tarihli bir konserinde dinleyiciler içinde yer alan Yener’e “O kadar eşsiz, emsalsiz bir sesin var ki fazlasına ihtiyacın yok” demişti.

Yener’e Sabri Tuluğ Tırpan’ın müzik direktörlüğündeki 48 kişilik senfoni orkestrası eşlik edecek.

Ve şimdi Hande Yener ustası Sezen Aksu’ya saygı duruşu niteliğinde bir konserle dinleyicilerin karşısına çıkacak. Hande Yener 28 Eylül’de BtcTurk Vadi Açıkhava’da konser verecek. Şarkıcı Hande Bizi Sezen’e Götür başlıklı konserde Sezen Aksu şarkılarını senfoni orkestrası eşliğinde seslendirecek. Yener’e Sabri Tuluğ Tırpan’ın müzik direktörlüğündeki 48 kişilik senfoni orkestrası eşlik edecek.

 

Spotify açıkladı: Türkiye’de Sezen Aksu, yurtdışında Simge Sağın